BIST 9.691
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.492,27
HABER /  GÜNCEL

Adil Seçim'den olay itiraf! Meğer CHP'liler de o gece sonuçları...

24 Haziran 2018 Seçim sonuçlarını yayınlamaya niyet eden Adil Seçim oluşumu ve CHP fena halde çuvallamıştı. Adil Seçim hesabı bugün itiraflarda bulunurken CHP ile ilgili bomba bir gerçeği de meclis üyesi Erdal Aksünger açıkladı.

Abone ol

24 Haziran seçim sonuçları için Anadolu Ajansı ve İHA'yla güvenmeyen CHP kendi kaynakları ile verileri aktaracağını ilan etmişti. Sosyal medya üzerinden ise Adil Seçim ismiyle bir twitter hesabı oluşturulmuş ve sonuçların buradan verileceği duyurulmuştu. İYİ Parti ve Saadet Partililerin de destek verdiği Adil Seçim platformu seçim gecesi tam bir fiyasko olmuş ve kimse sonuçlara ulaşamamıştı.

Meğer CHP Genel Merkezi'nde de durum benzermiş. CHP Parti Meclisi üyesi Erdal Aksünger işin perde arkasıyla ilgili itiraflarda bulundu. Seçim gecesi Bülent Tezcan’ın yaptığı ‘seçimler ikinci tura kaldı’ açıklamasını hatırlatan Aksünger “Bunu duyan şöyle düşünüyor, demek ki sağlıklı bir veri transferi yapılabiliyor. Sonra ben gönüllülerle ve oradaki arkadaşlarla konuştuğumda öğrendim. Böyle bir şeyin olmadığını bütün verilerin YSK’dan ve Anadolu Ajansı’ndan gelen verilerle verildiğini söyledi” dedi.

Aksünger açıklamasının devamında ise iddiasını şu şekilde açıkladı: “CHP’nin eline o gün veriler geliyor ama onları tasnif etmek ve karşılaştırmakta ciddi zorluklar yaşanıyor ve karşılaştırılamıyor.”

ADİL SEÇİM PLATFORMU : Sistem çalışmadı
CHP, SP, İYİ Parti tarafından oluşturulan Adil Seçim platformu da itiraflarda bulunup herkesten özür diledi. Twitter hesabından yapılan açıklamada seçim gece sandık başlarından gelen sonuçları aktardıkları sistemin çalışmadığı bildirildi.

Açıklamada 'Sistememiz çalışmadığından saat 21.00'a kadar ciddi sorunlar yaşadık. Oy verme işleminin tamamlanmasının ardından kısa bir süre Adil Seçim uygulamasına tutunak yüklenmesi ile ilgili sorunlar yaşandı. Sandık başında tutanak göndermek üzere görüntü alan seçmenlerin zor durumda kalmalarına neden olduk. ' denildi. 
Açıklamanın bir bölümü şu şekilde: