BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.435,78
HABER /  GÜNCEL

Adil Öksüz'ün iki yeğeni meğer yıllarca

FETÖ'nün firari imamı Adil Öksüz'ün kullandığı SIR plakalı araç Kaynak Holding'e ait bir şirketin çıktı. Öksüz'ün yeğenleri de yattığı yerden maaş almışlar.

Abone ol

Adil Öksüz'ün kullandığı 49 rakamıyla başlayan 'SIR' plakalı araç, Kaynak Holding bünyesinde faaliyet gösteren Gurmet AŞ'den satıldığı ortaya çıktı.

Öksüz, Gurmet AŞ'ye ait olan Çamlıca'daki bir villada uzun süre yaşamış. İki yeğeni bu firmada çalışmış. Biri hiç işe uğramadan uzun süre ücret almış, diğeri de biz atanmadan 5 gün önce ayrılmış.

Kayyuma devredilen Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Kayyum İmran Okumuş, Hava Kuvvetleri İmamı firari Adil Öksüz'e dair açıklamalarda bulundu.

Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmran Okumuş,

SIR PLAKALI ARAÇ KAYNAK HOLDİNG'E AİT GURMET'İN

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Ankara'daki Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra salıverilen FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen Adil Öksüz'e dair de çarpıcı bilgiler paylaşan Okumuş, Öksüz'ün kullandığı 49 rakamıyla başlayan "SIR" plakalı aracın Kaynak Holding bünyesinde faaliyet gösteren bir firmanın imkanlarıyla satın alındığını açıkladı.

YEĞENİ İŞE GELMEDEN MAAŞ ALMIŞ

Okumuş, "Yönetimine atandığım Gurmet AŞ'den satış yapılmış. Öksüz, Gurmet AŞ'ye ait olan Çamlıca'da bir villada uzun süre yaşamış. O villanın tapusu Gurmet AŞ'ye aittir. Öksüz'ün iki yeğeni de uzun süre Gurmet'te çalışmışlar. Yeğeninin biri işe gelmeden uzun süre ücret almış, diğeri de biz atanmadan 5 gün önce işten ayrılmış. Bunlar için 'paralel' nitelemesi çok hafif kalıyor. Bunlar paralel üstü, tarifi olmayan değişik yaratıklardır." görüşlerini dile getirdi.

YURT DIŞINA ÇOK PARA KAÇIRMIŞLAR

FETÖ'cülerin insanlardan "himmet" adı altında para toplayarak villalarda, lüks bir yaşantı sürdüklerinin tespit edildiğinin altını çizen Okumuş, "Atandığım ilk günlerde şaşırıyordum. Artık şaşırmıyorum. Bunlar açık bir şekilde devlet içinde devlet kurmaya çalışmışlar. Kendilerini çok güçlü zannetmişler. Zaten o güç zehirlenmesinden ötürü bu hale geldiler. Yurt dışına çok paralar kaçırmışlar. Hala kaçırmaya devam ediyorlar." dedi.

SERBEST BIRAKILMIŞTI

Akıncı Üssü'nde yakalanan ve Gazeteci Hüseyin Gülerce tarafından darbenin 1 numarası olarak gösterilen Adil Öksüz. Peki Adil Öztürk kimdir?, Adil Öztürk'ün FETÖ'deki görevi nedir? Adil Öksüz, 15 Temmuz 2016 gecesi rehin alınan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile kuvvet komutanlarının olduğu Ankara Kazan’daki Akıncılar 4. Ana Jet Üs Komutanlığında yakalandı. Fethullah Gülen ile ilişkisi sorgulanmak üzere savcılığa gönderildi. Savcılıktan sonra çıktığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Adil Öztürk’ün yargılandığı mahkemece tutuklanması beklenirken verdiği ifade ile serbest kaldı.

ADİL ÖKSÜZ KİMDİR?

Adil Öksüz, 1967 yılında doğmuştur. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1991 yılında mezun oldu. 1996 yılında Temel İslam Bilimleri alanında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde yüksek lisansını tamamladı. 2003 yılında aynı üniversitenin aynı bölümünde doktorasını yaptı. Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Tefsir Anabilim Dalı Temel İslam Bilimleri üzerinde çalışmalarına devam etti ve İlahiyat Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktaydı.