BIST 9.600
DOLAR 32,50
EURO 34,64
ALTIN 2.480,56
HABER /  GÜNCEL

Adil Öksüz'ü tanımam demişti meğer tam 925 kez...

FETÖ'nün tutuklu imamlarından Kemal Batmaz'ın 'tanımıyorum' dediği firari imam Adil Öksüz'le 925 kez telefonla görüştüğü ortaya çıktı.

Abone ol

15 Temmuz darbe girişimi öncesi Amerika'ya birlikte giden örgütün Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz ile FETÖ'nün mahrem imamlarından olduğu iddia edilen Kaynak Holding'e bağlı Kaynak Kağıt A.Ş.'nin genel müdürü Kemal Batmaz, yine birlikte 13 Temmuz günü İstanbul'a dönmüşlerdi.

Öksüz ve Batmaz'ın İstanbul Atatürk Havaalanı'nda yanyana yürüdükleri, konuştukları görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Batmaz'ın ikinci kez ifadesi alındı. Batmaz, ifadesinde, "Öksüz ile birlikte görüntülerde yan yana yürüyor olmamız tesadüftür. Bir şeyler konuşuyor olmamız tesadüftür. Belki bir şey sormuş, ben de cevaplamış olabilirim. Ne konuştuğumuzu hatırlamıyorum" dedi. Batmaz'a, darbe gecesi Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı 143. filo koridorundaki görüntüleri de soruldu. Batmaz, "ABD dönüşünde Atatürk Havalimanından elde edilen görüntülerdeki kişi benim. Ancak darbe gecesi benim Akıncı Üssü'nde 143. filoda olduğuma ilişkin görüntülerdeki kişi ben değilim" dedi.

2010 YILI İTİBARIYLA 925 KEZ GÖRÜŞMÜŞLER

Milliyet'in haberine göre, Adil Öksüz tarafından kullanıldığı tespit edilen hat ile 2010 yılı itibarıyla 925 kez görüşme yaptığının tespit edildiği belirtilerek, Öksüz'ü tanıyıp tanımadığı tekrar soruldu. Batmaz, "Öksüz ile 2010'lu yıllarda görüşme yaptığımı hatırlamıyorum" dedi. Batmaz'a, Öksüz'ün kayınbiraderi Abdulhadi Yıldırım'ın kullandığı hat ile 2010 yılı sonrasında 1100 adet telefon görüşmesi yaptığının tespit edildiği belirtilerek, tekrar Öksüz'ü tanıyıp tanımadığı soruldu. Batmaz, "Ben Adil Öksüz'ün kayınbiraderi olduğunu öğrendiğim Abdulhadi Yıldırım ile yaklaşık 8-10 yıldır tanışırım. Fakat Adil Öksüz'ü tanımam. Ancak kendisinin hangi ortamda ve hangi vesile ile tanıdığımı hatırlamıyorum. Yıldırım'ın en son ABD'de oto galeri işi yaptığını biliyorum" dedi.

ÜNAL İLE 177 KONUŞMA

Batmaz'a, 1'inci Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi ve JFAC Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Recep Ünal ile Adil Öksüz arasında 177 kez ve Ünal'la kendisi arasında da 62 kez telefon görüşmesi gerçekleştiğinin tespit edildiği belirtilerek, Öksüz ve Ünal'ı tanıyıp tanımadığı soruldu. Batmaz, "Ben Recep Ünal'ı tanımıyorum. Şirket hatlarımdan ya da başkası adına kayıtlı ve benim kullandığım iddia edilen hatlardan telefon görüşmesi de yapmadım" dedi. Batmaz, ifadesinin ardından tutuklu bulunduğu Sincan cezaevi'ne geri götürüldü.