BIST 9.530
DOLAR 32,50
EURO 34,87
ALTIN 2.485,30
HABER /  GÜNCEL

Adil Öksüz'den son haber emniyet ve jandarma'da inceleme!

FETÖ darbesinin kilit ismi olan ve 'Hava Kuvvetleri imamı' olduğu belirtilen Adil Öksüz'ün serbest kalması, ardından da kaçmasıyla ilgili soruşturma derinleştirildi.

Abone ol

İçişleri Bakanlığı, Öksüz'ün kaçmasıyla ilgili Jandarma ve Emniyet'in ihmali olup olmadığı noktasında inceleme başlattı.

HSYK müfetişlerince yürütülen soruşturmada, Öksüz ile ilgili tutanaklarda imzası bulunan Jandarma Kıdemli Başçavuş E.K., Jandarma kıdemli çavuş A.G. ve emniyet amiri H.K.'nın ifadesi alındı. Öksüz'ü sorgulayan savcı ile adli kontrol şartıyla serbest bırakan 2 hakimin de ifadelerine başvuruldu.


ÖKSÜZ TESLİM EDİLMEDİ Mİ?

Jandarmaların, Öksüz ile ilgili yeteri kadar bilgilerinin olmadığı, FETÖ ile bağlantısını bilmedikleri için de dosyaya not düşmedikleri yönünde ifade verdiği öne sürülüyor. Hürriyet'in haberine göre, Emniyet amirinin ise "İşlemleri bitmedi, üzerinde çıkanların incelemesi tamamlanmadı" denilerek Öksüz'ün teslim edilmediğini, işlemlerin bitmesinden sonra teslim etmek yerine Sincan Adliyesi'ne götürüldüğünü anlattığı öğrenildi.

Jandarmanın, 2 tutanağa rağmen Öksüz'ü polise teslim etmemesi, "GPS cihazını inceleyeceğiz" diyerek işlemlerin geciktirilmesi, sonrasında polise teslim etmek yerine adliyeye sevk etmesi ve dosyaya herhangi bir belge koymaması da soruşturuluyor. HSYK müfettişlerinin yaptığı soruşturmanın ardından Jandarma'nın FETÖ ile bağlantıları incelemeye alındı.



DOSYA TEM'DE

Öksüz'ün bulunması ve bağlantıların deşifre edilmesiyle ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) TEM Daire, İstihbarat Daire ile Jandarma Genel Komutanlığı'nda özel birim oluşturuldu. Soruşturma, Ankara Batı Adliyesi Başsavcılığı'ndan alınarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verildi. Soruşturma dosyası da Jandarma'dan alınıp Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) polisine devredildi.