BIST 9.431
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.501,03
HABER /  GÜNCEL

Adil Öksüz çok tırstı! FETÖ davasında en bomba ifade sanıktan

FETÖ'nün sözde "Hava Kuvvetleri Komutanlığı imamı" firari Adil Öksüz'ün serbest bırakılmasıyla ilgili davada bomba ifadeler verildi. Olayın sanığı olan polis, 'Adil Öksüz'ün neden tırstığını' anlattı.

Abone ol

FETÖ'nün sözde "Hava Kuvvetleri Komutanlığı imamı", darbe girişiminin kilit isimlerinden firari Adil Öksüz'ün serbest bırakılmasıyla ilgili 13'ü asker, 14'ü Emniyet Genel Müdürlüğü personeli ve biri eski Başbakanlık müşaviri 28 kişinin yargılandığı davaya devam edildi.

Günün en bomba ifadesi sanık polis Koçak'tan geldi. Koçak: "Adil Öksüz, biz imam olduğunu öğrendikten sonra tırstı, konuşup konuşmayacağını bilemedi. İki gün önce ABD'den geldiğini kendisi söyledi".

Tüm sanıkların tutuksuz yargılandığı Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklar ve avukatları katıldı. Tanık olarak dinlenen Kazan İlçe Jandarma İdari İşler Astsubayı Turgay Berke, darbe girişimi sabahı, Akıncı Üssü karakolunda görevliyken eski YAŞ Üyesi darbeci Akın Öztürk'ün kaçtığına yönelik ihbarın gelmesi üzerine araziye çıktıklarını belirtti.

O GÜN SARI TİŞÖRT GİYMİŞTİ
Berke, araziden karakola geldiğinde, sonradan adını öğrendiği Adil Öksüz'ün, sarı tişörtlü bir sivil polis tarafından sorgulandığını gördüğünü, Serter Koçak isimli bu polisin Öksüz ile ilgili, "Darbeyi bu yönetmiş, askerlerin imamıymış, ABD'den 2 gün önce gelmiş, operasyonu bu yönetiyormuş." şeklinde bağırdığını duyduğunu söyledi.

İMAM OLDUĞUNU NİYE BİLDİRMEDİN?
Ardından tekrar araziden kaçan askerler bulunduğuna dair ihbarın gelmesi üzerine karakoldan çıktığını ifade eden tanık Berke'ye Mahkeme Başkanı Abdullah Köksal, "Bu kişinin imam olduğunu üslerine neden bildirmedin?" diye sordu. 

 
ADİL ÖKSÜZ TIRSTI
Mahkeme heyeti, sanıklardan Serter Koçak'a, Adil Öksüz'ün 2 gün önce ABD'den geldiği ve operasyonu yürüttüğü bilgisini nereden öğrendiğini sordu. Koçak, "Kendi beyanında söyledi. Biz imam olduğunu öğrendikten sonra tırstı, konuşup konuşmayacağını bilemedi bir an. Kendisinden aldım bu bilgiyi, 2 gün önce geldiğini kendisi söyledi." dedi.

Başkan Köksal, "Karakol zaten kalabalıktı. Herkes duyuyordu. İhbar geldi. Hemen çıkmam gerekti. Aklıma bile gelmedi." diyen tanığa bu kez "Kalsaydın ne yapardın?" sorusunu yöneltti. Turgay Berke, kaçanları yakalamak üzere tekrar arziye çıktığını, bir daha karakola dönmediğini kaydetti.

Tanık Berke, ertesi gün Sincan Adliyesinde görevli olduğunu, bu sırada hakimlikten serbest bırakılan bir kişinin getirildiğini dile getirerek, bu kişinin sivil olduğunun söylendiğini bildirdi.

"(Hangi saf hakim inanır buna) dedim. O da güldü" : Adil Öksüz olduğunu sonradan öğrendiği kişiye, "Seni nasıl bıraktılar sivil olman bir şeyi değiştirmez." dediğini aktaran Berke, "(Ben tarla bakmaya gelmiştim.) deyince, 'Akşam jetler bombalar atmış, Külliye'yi vurmuş, sen tarla bakmaya geldim diyorsun, hangi saf hakim inanır buna.' dedim. O da güldü, 'Ben de anlamadım nasıl serbest bıraktıklarını.' dedi. O anda onun 'imam' diye bağrılan kişi olduğunu hatırlayamadım." diye konuştu.

İŞLEMLERİ ONLAR YAPTI BEN NE YAPAYIM?

Jandarma karakolunda Adil Öksüz'ün, FETÖ'nün mahrem imamı olduğu öğrenildikten sonra neden bir şey yapmadığı sorulan Turgay Berke, "Polisler zaten karakola hakim havada idiler. Darbeyi asker yaptığı için biz utandığımızdan boynumuzu büktük. İşlemleri, her şeyi onlar yaptılar. Zaten kendileri de TEM'e götüreceklerini söylediler ben ne yapayım?" şeklinde konuştu.