BIST 8.768
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.238,85
HABER /  SEÇİM  /  ANKET

Adil Gür: Hay Allah yine çenemi tutamadım!

Adil Gür'ün açıkladığı son referandum anket sonuçları olay oldu. 'Hayır'cıların hakaretine uğrayan Adil Gür, eleştirilere köşesinde yanıt verdi.

Abone ol

Adil Gür'ün şirketi A&G'nin iki gün önce açıkladığı anket sonuçları sosyal medyayı salladı. 1 Kasım seçim sonuçlarını doğru tahmin eden Adil Gür, 'evet' oranının yüzde 60.8, 'Hayır' oranının yüzde 39.2 olduğunu açıklamıştı.

İşte bu sonuçlar sonrası  Adil Gür gündemin en çok konuşulan isimlerinden birisi oldu.

"Hayır" cephesinin eleştiri oklarının hedefindeki ünlü araştırmacı, eleştirilere Milliyet gazetesinde "Hay Allah yine çenemi tutamadım!" başlıklı köşesinde cevap verdi.

Ünlük anketçi, yayınladıkları araştırmadan sonra her seçim döneminde olduğu gibi tebrikler, tehditler, iftiraların havada uçuşmaya başladığını yazdı.

Yaptıkları işi hobi olarak yapmadıklarını ve başka gelir kaynaklarının olmadığına dikkat çeken Adil Gür, başarılı olup olmadıklarını bu akşam saatlerinde öğreneceklerini belirtti.

BUGÜNE KADAR NE BULDUYSAK YAYINLADIK

Araştırmanın tahmin sanatı değil rakamlara ve verilere dayanan bilimsel bir çalışma olduğunu hatırlatan Gür, yazısını böyle tamamladı:

"Bulduğumuz rakamlardan farklı bir şeyi telaffuz etmek hem yaptığımız işe, hem bu işte emeği olan yüzlerce insana saygısızlık olurdu. Bugüne kadar ne bulduysak yayınladık; 2009’da herkes Ak Parti %45 -%50 alacak derken,%39 dedik.1 Kasım’da Ak Parti tek başına iktidar olamaz denilirken, rahat bir iktidar çıkacağını söyledik. Bu bir tahmin miydi? Elbetteki hayır!Bulduğumuz veriler bu yöndeydi. Yani bir araştırmacının, sınav döneminde bulduğu sonucun kime yaradığı, kime yaramadığı kaygısı olmadan verilerine güvenerek yayınlaması gerekirdi. Biz de onu yaptık! Hani bir söz vardır; “Kasap et derdinde, koyun can derdinde!”