BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Adelet sarayında 'çay' grevi

Anadolu Adalet Sarayı'nda çay ocaklarında çalışan işçiler, maaşlarının 3 aydır ödenmediği gerekçesiyle iş bırakma eylemi yaptı.

Abone ol

Anadolu Adalet Sarayı'nda çay ocaklarında çalışan işçiler, maaşlarının 3 aydır ödenmediği gerekçesiyle iş bırakma eylemi yaptı. Yargıçlar ve Savcılar Sendikası (Yargı-Sen) Yönetim Kurulu Üyesi hakim Tamer Akgökçe de eyleme destek verdi.

ADALET İÇİNDE ADALETSİZLİK 

Adliyenin C kapısı önünde toplanan işçiler, ellerindeki dövizlerle "Adalet içinde adaletsizlik. 3 aydır ücret alamıyoruz" yazılı pankart açarak slogan attı.

İşçiler adına konuşan Büro Emekçileri Sendikası (BES) İstanbul 3 Nolu Şube üyesi Salih Altungök, sendika olarak taşeron işçilerin talepleri kabul edilene kadar, yemekhane ve çay ocaklarını boykot edecek ve işçilerin haklı mücadelelerinin yanında olacaklarını söyledi.

BOYKOT BAŞLATTILAR 

Yargıçlar ve Savcılar Sendikası (Yargı-Sen) Yönetim Kurulu Üyesi hakim Tamer Akgökçe de "Burada 3 gün çalışmasak bu hayat durur. Adliyede 3 gün temizlik işçileri çalışmasa ne hakim çalışabilir ne de savcı. O kadar önemlidir emeğin gücü. Biz de sendika olarak çay boykotuna katılıyoruz ve size destek veriyoruz" dedi.

Adalet Sarayında çay ocağında çalışan Ayşe Aykan da maaşlarının ödenmesi için eylem yaptıklarını belirterek, "3 aydır maaş alamadığımız için evimize ekmek götüremez olduk. Kimi arkadaşlarımız işe gelecek yol parası dahi bulamaz oldu. Artık dayanamayacak noktaya geldik ve iş bırakma eylemi yapıyoruz" diye konuştu.

Avukat ve hakimlerin de destek verdiği eylem, konuşmaların ardından sona erdi.