BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.435,44
HABER /  DÜNYA

Adaylığı soruldu, Gökçek’e gönderme yaptı

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “AK Parti Melih Gökçek’i aday yaparsa onunla bir karşılaşma yapmak hoşuma gider, milletin de hoşuna gid...

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “AK Parti Melih Gökçek’i aday yaparsa onunla bir karşılaşma yapmak hoşuma gider, milletin de hoşuna gider” dedi.
İnce, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığının söz konusu olup olmadığının sorulması üzerine İnce, “CHP’nin Grup Başkanvekili aday adayı olmaz, ya aday olur ya da olmaz. Ben ortalıklarda gezmem. AK Parti Melih Gökçek’i aday yaparsa onunla bir karşılaşma yapmak hoşuma gider, milletin de hoşuna gider. Sokakta da bana ‘bunun hakkından sen gelirsin’ diyorlar. Benim böyle bir talep ile meydana çıkmışlığım yok” açıklamasını yaptı.
TBMM Başkanvekili Sadık Yakut’un açıklamalarından dolayı bir ceza ayıp almayacağını merak ettiğini söyleyen Muharrem İnce, “2004 yılında Leyla Zana hapisten çıkınca Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile bir görüşmesi oldu, ondan sonra bir bildiri yayınlandı. Bu ağırlama için bildiri yayınlayanlar, milli endişe, hassasiyet diyenler bugün başbakan Kürdistan dediği zaman gıkını çıkartamıyor. Türkiye’de liboşların, dönek solcuların ve AK Parti’ye destek olanların kendilerine şunu sorması lazım, hala yaşam tarzımıza müdahale olmadığını mı söylüyorsunuz, yetmez ama evet diyenler bunu görmüyorlar mı? Çocuklarımızın kantinlerini ayırdılar, yerlerini ayırdılar, kadın erkek mezarları da ayrı olacak mı? 5 sene önce size bunları söyleyen olsaydı herhalde gülerdik. AK Parti’ye millet oy vermeye devam ederse bunların hepsi olacak. Bu ülkeyi Türk-Kürt diye, Alevi-Sünni diye ayırdılar, şimdi de kadın-erkek diye ayırıyorlar. Ülkeyi böldünüz çocuklarımızı bölmeyin. Sadık Yakut’un bu açıklamalarına erken ötme cezası olabilir. Neden bunu erken söyledin cezası verirler. Hüsnü Tuna’ya geçmişte erken ötme cezası verdikleri gibi” diye konuştu.

DERSHANELER KONUSU
“Eğitim sistemi içinde dershanelerin yeri nedir?” şeklindeki soruya cevap veren İnce, “Bölgeler arasında eğitimde nitelik farkı varsa, okullar arası nitelik farkı varsa ve sonunda yarışma sınavı yapılıyorsa ek bir hazırlık gerekir. Bu ek hazırlık ama dershanede olur, dershaneyi kapatırsanız özel dersle olur. Bunu görememek cahillerin işidir. Bu sınavları kaldırmadığınız sürece ek hazırlık olacaktır. Başbakan ‘yoksullar dershaneye gidemiyor’ diyor ya, ona o bilgiyi kim vermiş merak ediyorum. O bilgi doğru değil. Kaçak olarak devam edecektir. Sınavlar kaldırılmadığı sürece ek hazırlık gerekecektir” ifadelerini kullandı.
(İHA)