BIST 9.530
DOLAR 32,50
EURO 34,84
ALTIN 2.479,62
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Meral Akşener aday olmayacak! Çünkü...

Köşk senaryosu için çizdiği üçgenler çok konuşulan Bahçeli MHP'nin adayını ne zaman açıklayacak?

Abone ol

İNTERNETHABER.COM Gündem Cumhurbaşkanlığı seçimine kilitlenmiş durumda. Adaylar ne zaman açıklanacak, açıklanan adaylar arasında sürpriz isim olacak mı sorusunun cevabını bütün kamuoyu merak ediyor.

MUHALEFET ADAYLARINI NE ZAMAN AÇIKLAYACAK

Bahçeli'nin gündeme bomba gibi düşen üçgenli köşk senaryosu çok konuşuldu. CHP de MHP gibi herkesi kucaklayacak ortak bir aday arayışında. İktidar partisinin adayı belli gibi. Başbakan Erdoğan'ın adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. Peki, muhalefet adayını ne zaman açıklayacak?

Aslına bakarsanız, kulislerde muhalefetin üzerinde durduğu aday bile yok. Sadece Bahçeli'nin çatı formülüne benzer formüller konuşuluyor ama henüz isim konuşulmuyor.

Basında konuşulan bütün isimlerin de aslında üstü çizilmiş durumda.

MERAL AKŞENER'İN ADAY OLMAYACAĞI KESİN GİBİ

MHP'nin olası en güçlü adaylarından biri olarak adı geçen Meral Akşener'in de aday olmayacağı kesin gibi. MHP kulislerinde Akşener'in adaylığı konuşulmuyor bile.

Aslında MHP'de bir çok isim Akşener'in aday gösterilmesine karşı değil ama gösterilmeyeceğinden de emin. Bunun sebebi ise, Akşener'in kazanamaması durumun da kendisinin de Bahçeli'nin de MHP'de kalamama risklerinin olması.

BAHÇELİ İÇİN RİSK

Özellikle Bahçeli açısından Akşener'in adaylığının tehlikeli olduğunu düşünenlerin sayısı hiç de az değil. Akşener'in aday olup da kazanamaması durumunda partide bütün dengelerin değişebileceği konuşuluyor. Konuşulanlara bakılırsa Akşener'in adaylığı "yattı" diyebiliriz...