BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,11
ALTIN 2.325,82
HABER /  POLİTİKA

Adaylar kampanya harcamalarını açıklasın

Uluslararası Şeffaflık Derneği'nden, Cumhurbaşkanı adaylarına, malvarlıklarından sonra, "bağışları ve seçim harcamalarını" da açıklayın çağrısı geldi

Abone ol

Uluslararası Şeffaflık Derneği'nden, Cumhurbaşkanı adaylarına, malvarlıklarından sonra, "bağışları ve seçim harcamalarını" da açıklayın çağrısı geldi.

Uluslararası Şeffaflık Derneği’nden yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı adaylarına bir çağrı daha: Mal varlıklarının ardından, toplanan bağış bilgileri ve seçim mitingi harcamaları da kamuoyuna açıklansın" denildi.

Yüksek Seçim Kurulu’nun Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin kesin aday listesini Resmi Gazete’de yayınlamasının hemen ardından adayların resmi bağış hesaplarının açıldığına işaret edilen açıklamada, "Böylece 11 Temmuz 2014'ten itibaren, tercih ettikleri adayları desteklemek isteyen vatandaşların resmen bağış yapması mümkün hale geldi"ği anımsatıldı ve şu çağrı yapıldı:

"Uluslararası Şeffaflık Derneği olarak bu vesileyle tüm adaylara gönderdiğimiz mektuplarla, şeffaf ve halka hesap verebilen bir yönetim anlayışı için seçim kampanyası finansmanının açıklanmasına ilişkin çağrımızı yineledik. Adaylara, söz konusu banka hesaplarının detayları ile toplanan bağışların ve seçim mitingi harcamalarının paylaşılması halinde tam bir şeffaflık sağlanacağı ve sadece devlete değil halka da hesap verebilen şeffaf ve dürüst bir yönetimin bu katkılarlbağış a güçleneceğini ifade ettik. Adil ve temiz bir seçim için yine #ŞeffafOlanKazansın diyoruz."