BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.430,45
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Aday tanıtım toplantısında bir tek o yoktu

Başbakan Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'ndan 15 il ve 6 büyükşehir belediye başkan adayını açıkladı. Ancak toplantı sırasında Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin'in sahneye çıkmaması dikkat çekti.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, bugün belediye başkan adaylarını açıkladı. En son açıklanan il Ordu'ydu. Ordu adayının adı açıklanmadan önce ilin kısa bir tanıtımı yayınlandı sonra da Başbakan sahneye Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Enver Yılmaz'ı davet etti. Enver Yılmaz kısaca tanıtıldı. Ancak bir detay dikkatlerden kaçmadı. İdris Naim Şahin aday olmamıştı.

Her aday tanıtımında olduğu gibi sahneye Ordu milletvekilleri Mustafa Hamarat, İhsan Şener, Fatih Han Hünal ve il başkanı davet edildi. Ordulu vekiller sahneye çıktı. Başbakan Erdoğan, belediye başkan adayı ve vekiller ellerini havaya kaldırarak poz verdiler.

Ancak o sırada sahnede olmayan bir kişi vardı. O da eski İçişleri Bakanı, Ordu Milletvekili İdris Şahin'di.

Şahin, mini kabine revizyonu sırasında görevden alındığında da kırgın bir şekilde veda etmişti. Bugün de Şahin'in sahneye çıkmaması dikkat çekti.


GAFLARIYLA MEŞHURDU 

İdris Naim Şahin, görevde kaldığı süre içinde yaptığı açıklamalar ve gaflarla sık sık gündem oldu. Şahin, iki yıl önce Ankara'da gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybedenlerden kameralar önünde 'adet' diye bahsedip tepki çekmişti.

Samsun'da jandarmanın terörist sanıp ateş açtığı iki kardeşten birinin ölmesi üzerine aileye taziye ziyaretine giden Şahin, 'Aksilik bu ya öbürü de ölebilirdi' ifadesini kullanmış ve sosyal medyanın diline düşmüştü.

Şahin yine kendisine mikrofon uzatılan bir anda, 'Her an Kuzey Irak'a kara harekatı yapabiliriz' diyerek gündemi hareketlendirmiş, ancak bu açıklaması Başbakan Erdoğan tarafından yalanlanmıştı.

Gafların bakanı, bir TEDAŞ işçisinin ölümü nedeniyle inceleme yapmak için gittiği Erzurum'da kendisine, 'Sizi gördüğüme çok sevindim Bakanım' diyen yaşlı bir amcaya, önce 'Takla at' sonra da 'Oyna' talimatı vermiş, yine tartışmaların odağına oturmuştu.

Ard arda gelen gaflardan rahatsızlık duyan Ak Parti çevreleri ise Başbakan Erdoğan'a, 'İdris Naim Şahin'i dizginleyin' mesajı iletmişti.

 


gu¨vercin.jpg