BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,97
ALTIN 2.325,12
HABER /  GÜNCEL

Aday kadro açıklandı

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası’nın hazırlıklarına başlayacak olan A Milli Kadın Basketbol Takımı’...

Abone ol

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası’nın hazırlıklarına başlayacak olan A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın aday kadrosunu açıkladı.
TBF, 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası’nın hazırlıklarına başlayacak olan A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın aday kadrosunu açıkladı. Aday kadro, hazırlıklarına 14 Temmuz’da başlayacak. Aday kadroda, EuroBasket 2011’de gümüş madalya kazanan, 2012 Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’ye beşinciliği getiren ve EuroBasket 2013’te bronz madalyaya uzanmış olan oyuncular da yer alıyor.

DEMİREL: "TÜRK BASKETBOLUNU HER ADIMDA BİR ÖNCEKİNDEN DAHA ÜST SEVİYELERE TAŞIDILAR"
TBF Başkanı Turgay Demirel, 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası için geri sayımın başladığını belirterek, "Türk basketbol taraftarlarının, şampiyona yaklaşırken A Milli Kadın Basketbol Takımı’na olan desteklerini de artıracaklarını düşünüyorum. Bu takımın oyuncuları, Türk basketbolunu her adımda bir öncekinden daha üst seviyelere taşıdılar. İlk defa katıldığımız ve ev sahipliğini yapacağımız 2014 FIBA Dünya Kadınlar Şampiyonası’nda kadın basketbolcularımızın elde edecekleri başarılarla Türkiye’ye gurur, sergileyecekleri mücadele ile Türk basketbolunun geleceğine ilham vermeye devam edeceklerinden eminim” dedi.

İSTANBUL VE ANKARA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK
4 yıl önce, 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapan Türkiye, bu defa 27 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası’na, İstanbul ve Ankara’da ev sahipliği yapacak. Şampiyona, sergilenen unutulmaz heyecanlı karşılaşmalara ve kadın basketbolu adına niteliği son derece yüksek mücadelelere sahne olan Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi sezonunu takip edecek. Hatırlanacağı gibi, Galatasaray Odeabank ve Fenerbahçe 13 Nisan’da Kadınlar Euroleague Finali’nde karşı karşıya gelmiş ve Galatasaray Odeabank, 69-58’lik sonuç ile kupaya uzanan taraf olmuştu.

SONAT: "ÇITAYI DAHA DA YÜKSEKLERE TAŞIYACAKLARINA İNANIYORUM"
Kadın Basketbolu’ndan Sorumlu TBF Yönetim Kurulu Üyesi Jülide Sonat, aday kadronun açıklanması ile ilgili düşüncelerini paylaşırken, “Türk basketbolu için çok önemli, heyecan ve beklentilerimizin son derece yüksek olduğu harika bir dönemden geçiyoruz. TBF son 20 yılda kadın basketbolunun geleceği için her anlamda önem ve değer taşıyan yatırımlar yaptı. Aday kadroda yer alan, yeteneği ve başarıya ulaşma kapasitesi son derece yüksek basketbolcularımızın Dünya Şampiyonası’nda kendi taraftarları önünde yeniden parlayacaklarına ve Türk kadın basketbolunun kalite ve başarı çıtasını daha da yükseklere taşıyacaklarına inanıyorum” diye konuştu.
A Milli Kadın Basketbol Takımı Menajeri Canan Erdoğan ise, “Türk kadın basketbolu hem kulüpler hem de milli takımlar düzeyinde yaptığı yatırımın karşılığını aldığını elde ettiği başarılarla kanıtlamaktadır. 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası’na tüm ağırlığımızı koyacak ve seyircimizin desteği ile Türkiye’ye madalya getirmek için mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

YILDIZOĞLU: "TÜRKİYE’YE MADALYA GETİRMEK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ"
A Milli Kadın Basketbol Takımı Antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, çekirdek kadroyu destekleyecek genç ve tecrübeli oyuncuları kadroya dahil ettiklerini belirterek, "Bu yapımızla 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası’na hazırlanıp, evimizde düzenleyeceğimiz bu şampiyonada en iyi dereceyi elde etmek istiyoruz. Hem kadromuzdaki isimlerin hem de kadroya giremeyen diğer arkadaşlarımızın çok değerli olduğunun farkındayız. Ayrıca Ümitler Avrupa Şampiyonası’ndaki performansı dikkat çekici olan oyuncuları kadromuza dahil edeceğiz. Taraftarımızdan alacağımız tam destek ile şampiyonada sakatlıklarla fire vermeden sonuca ilerleyen bir takım olarak Türkiye’ye madalya getirmek için mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.
2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek teknik ve idari kadro ile oyuncular şöyle:
Teknik ve İdari Kadro: "Füzen Sönmez (Koordinatör-TBF), Canan Erdoğan (Menajer-TBF), Ceyhun Yıldızoğlu (Antrenör-Mersin BŞB), Erman Okerman (Yardımcı Antrenör-Konak Belediyesi), Erkan Metin (Yardımcı Antrenör-TBF), Hilmi Taşer (Kondisyoner-TED Ankara Kolejliler), Gökhan Metin (Doktor), Haşim Ay (Fizyoterapist-Fenerbahçe Ülker), Murat Canbakal (Masör), Cihan Fidan (Masör-Beşiktaş JK), Barış Yılmaz (Malzeme Sorumlusu-TBF)."
Sporcu Kadrosu: "Begüm Dalgalar (Beşiktaş), Esmeral Tunçluer, Birsel Vardarlı, Kuanitra Holingsvorth, Tuğçe Canıtez, Olcay Çakır (Fenerbahçe), Nevriye Yılmaz, Bahar Çağlar, Işıl Alben (Galatasaray Odeabank), Tuğba Palazoğlu, Şaziye İvegin Üner (İstanbul Üniversitesi), Lara Sanders, Esra Ural, Ayşegül Günay (Kayseri Kaski), Deniz Çolakoğlu (Konak Belediyesi), Simay Karaman (Orduspor), Burcu Çiğil (Tarsus Belediyesi)."
(İHA)