BIST 9.668
DOLAR 32,52
EURO 34,78
ALTIN 2.421,54
HABER /  POLİTİKA

Adanayı karıştıran korkunç iddia!

Bir polis, telefon dinledi bilgileri ise siyasetçilere aktardı, açığa alındı. Veda yemeğinde AK Parti'li adaylar boy gösterdi.

Abone ol

29 Mart'taki yerel seçimlerindeki olaylar, sonuçlara yapılan itirazlarla seçimin kilitlenmesiyle Türkiye gündemine oturan Adana, bu kez, yine seçim döneminde bir istihbaratçı polisin yasadışı telefon dinlemesi yapıp, bazı siyasilere aktardığı iddiasıyla çalkalanıyor.

Teknik takip görevini yürüten polis memuru Murat Antlı, iddiaya göre, 29 Mart'taki yerel seçim öncesinde bazı bürokratları, belediye başkanlarını ve başkan adaylarını, herhangi bir suç unsuru, savcılık veya mahkeme izni olmadan usulsüz şekilde dinledi.

"BİLGİLERİ SİYASETÇİLERE AKTARDI"

Antlı, dinleme sonuçlarını da bazı siyasilere aktardı. Polis memurunun usulsüz dinleme yaptığı iddiası 7 ay önce ortaya çıktı. İddialar üzerine polis memuru Antlı açığa alınıp, hakkında soruşturma başlatıldı. Geçen ay da Van'a tayin edildi. ‘Telekulakçı polis’ iddiaları, Adana'daki günlük yayınlanan yerel Ekspres Gazetesi'nde ‘Telekulak skandalı’ başlığıyla verildi. Haberde, telekulakçı polis memurunun telefon dinlemelerini aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu bazı siyasilere ve medya mensuplarına servis ettiği iddia edildi. Ancak, bu kişilerin kimler olduğu hakkında bilgi alınamadı. Polis memurunun, tayini sonrası 22 Temmuz'da Adana'da 4 yıldızlı bir otelde, 100 kişinin katıldığı veda yemeği verdiği de belirtildi.

POLİSİN YEMEĞİNE KİMLER
KATILDI KİMLER!
İŞTE HABERİN DETAYLARI...

[PAGE]

VALİ: HERKES KENDİNİ BU KADAR SEVDİREMEZ

Adana Valisi İlhan Atış, yaptığı telefon dinleme kayıtlarını bazı siyasilere servis ettiği öne sürülen telekulakçı polis memuru Murat Antlı hakkında soruşturma yapıldığını, ardından Van'a tayin edildiğini bildirdi. Polisin Van'da bir karakolda görevlendirildiğini kaydeden Vali İlhan Atış, aralarında AKP'li isimlerin de bulunduğu mevki ve makam sahibi kişilerin katılımıyla veda yemeği düzenlenmesini, “Yüz kişilik yemek verdirecek kadar kendisini sevdirmiş. Ne güzel. Herkes kendisini bu kadar sevdiremez” sözleriyle dile getirdi.

7 ay önce polisin açığa alındığını bildiren Vali Atış, “Konu Ankara'dan gelen ekiplerce incelenmiş. Sonuca varılmış, tayini yapılmış. Bu kadar. Bu konuda başka bir şey söyleyemeyiz” diye konuştu. Atış, polisin gecesi için davet alıp almadığı sorusunu ise “O kadar kendisini sevdirmiş ama bana ulaşamamışlar” diye yanıtladı.

MHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI DURAK
O POLİS MEMURU İÇİN NELER SÖYLEDİ?
AYRINTILAR DEVAM SAYFASINDA...

[PAGE]

DURAK: ORGANİZE EDENLER YEMEK YEMİŞ

Yerel seçim sürecinde tartışmalı şekilde AKP'den istifa edip, MHP'den aday olan ve 5'inci kez seçilen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı, istihbaratçı polise veda yemeği organizesini değerlendirirken, “Dinlemeyi organize edenler beraber yemek yemişler. Bundan doğal bir şey olamaz. Afiyet olsun” dedi. Durak, seçim sürecinde dinlenildiğini, halen de dinlenilmeye devam edildiğine inandığını dile getirip şunları söyledi:

“Dinlenildiğimi biliyordum. İktidar yaptığı ciddi kamuoyu araştırmaları ve istihbaratları sonucunda bu seçimi kazanamayacağını biliyordu. Sayın Dengir Fırat da ‘Ayrılmasaydın, sizi aday göstermeye mecbur kalacaktık’ dedi. Halen dinlenildiğime inanıyorum. Çünkü bize de bir yerlerden haber geliyor. Ama ben hiç ortalığa düşmüyorum. Bana ‘Senin altındaki adamlar da onlarla çalışıyor. Nasıl ayakta duruyorsun?’ diye soruyorlar. ‘Hiç açığınız olmazsa elbette ayakta durursunuz’ dedim.”

AKP'Lİ BAŞKAN: POLİSİ TANIMIYORUM

Merkez Seyhan Belediye Başkanı AKP'li Azim Öztürk, polis memuru Antlı'nın veda yemeğine katıldığını, ancak kendisini tanımadığını, daha önce de bir araya gelmediklerini söyledi.

İnternet haber portalı ‘Adana Medya’nın sahibi Taner Talaş'ın kendisini telefonla arayıp, veda yemeğine davet ettiğini bildiren Öztürk, “Veda yemeği denildi. Taner beyler davet etti. Ben polis memurunu tanımam. Gazeteyi okudum, yazılanlara kesinlikle katılmıyorum” dedi.

AK PARTİLİLER BİRBİRİNİ Mİ 
DİNLETTİ?

[PAGE]

"AK PARTİLİ ESKİ BAŞKAN: TELEKULAK VAR"
 

Adana’da yasadışı telefon dinlemeleri iddiasını 3 yıl önce dönemin AKP İl Başkanı Abdullah Doğru da ortaya atmıştı. 6 Mayıs 2006’daki AKP il kongresi öncesi Yerel Kanal A televizyonunda canlı yayınlanan ’Bir Ters Bir Düz’ programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Doğru, parti içi rekabetin resmi kurumlara yansıdığını, kendisinin saf dışı kalmasını isteyen bürokratların telefon dinleme faaliyetlerde bulunduğunu ve yaptığı görüşmelerin rakiplerince aleyhine kullanılmaya çalışıldığı iddialarında bulunmuştu. Bu televizyon programında telefonlarını dinleyen kişiler hakkında açıklama yapmaktan kaçınan Doğru, "Bazıları kendi emirleri altındaki insanlarla, benimle ulaşamadıkları şeylere ulaşmak niyeti taşıyor olabilir. Benim bir eksiğim var o da ne yedim, ne de yedirdim. Bu bir eksiklikse, bu eksiklik benim için şereftir. Abdullah Doğru bertaraf edilmezse alternatif geliştirilemez. O nedenle Doğru’nun saf dışı bırakılması gerekiyor. Bu düşüncedeki insanlar unutmasın ki; Allah’ın da bir hesabı var" demişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı kongreden bir gün önce Abdullah Doğru, adaylıktan çekilmişti. Telekulak iddialarını ortaya atan Doğru, 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri’nde Seyhan Belediye Meclis Üyesi seçildi.

İŞTE O POLİSİN YEMEĞİNE
KATILANLARIN LİSTESİ

[PAGE]

Telekulakçı polisin veda gecesine katılan yaklaşık 100 kişi arasında merkez Seyhan Belediye Başkanı AKP’li Azim Öztürk, merkez Sarıçam Belediye Başkanı AKP’li Ahmet Zembilci, Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi, Adana Ticaret Odası Başkanı Muammer Çalışkan, Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Gültekin Genç, AKP’li Eski Belediye Meclis Üyesi Ali Yüzükçü, AKP Adana Milletvekili Ömer Çelik’in Başdanışmanı Tekin Taylancı, AKP Yüreğir Belediye Başkan aday adayı Bekir Fevzi Yıldırım, Star Gazetesi Bölge Temsilcisi ve AKP Yüreğir Belediye Başkan aday adayı Serdar Aydın, Yağmur Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Yağmur Akkülah, milli görüş kimliğiyle bilinen Çukurova Merhaba Gazetesi Sahibi Zeki Kızılkaya ve aynı gazetenin yazarı Osman Palamut, Adana Medya internet haber portalı sahipleri AKP’li Eski İl Genel Meclisi Üyesi Naim Yalçınel ve aynı portalın yazarı Taner Talaş ile Ekspres Gazetesi’nin milli görüşçü yazarı Hüseyin Bayrak.