BIST 9.799
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.430,88
HABER /  GÜNCEL

Adanadaki vahşet davası

Adana'da, oto kiralama şirketi işletmecilerini öldürüp cesetlerini yakan zanlının yargılanmasına başlandı.

Abone ol

Adana'da, oto kiralama şirketi işletmecilerini öldürüp cesetlerini yaktığı iddiasıyla 5 yıldır aranan ve sahte kimlikle başka bir suçtan yakalandığında kimliği tespit edilen zanlının yargılanmasına başlandı.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın duruşmasında, uyuşturucu ticareti suçundan Ankara'da yakalandığında gerçek kimliği ortaya çıkan sanık Mevlüt Keskin (38) ile müştekilerin avukatı hazır bulundu.

Mahkeme başkanı, yaklaşık 5 yıl önce gerçekleşen olayın diğer zanlısı Zeynel Tatlı'nın (23) yargılandığını ve cezası nedeniyle cezaevinde bulunduğunu, verdiği ifadelerinde de cinayetleri Keskin'in işlediğini söylediğini hatırlatarak, sanıktan savunmasını istedi.

Keskin ise cinayet suçlamasını kabul etmediğini belirterek, ''Öldürülen Necat Altaş (47) ve Ahmet Biçer'i (30), Tatlı'nın onlardan kiraladığı otomobil nedeniyle tanıyorum. Diş ağrım nedeniyle 3 gündür uyuyamadığım için savunma verecek durumda değilim. Ayrıntılı savunmamı daha sona vermek istiyorum'' dedi.

Mahkeme başkanı, sanığın savunmasının alınması için duruşmayı erteledi.

Adana-Kozan arasındaki Yağızlar köyü yolunda yaklaşık 5 yıl önce gerçekleşen olayda, Altaş ve Biçer'in cesetleri tabancayla öldürüldükten sonra üzerlerine benzin dökülerek yakılmış halde bulunmuştu.

Cinayet zanlısı olarak yakalanan Tatlı, mahkemede verdiği ifadesinde, Keskin'in maktullerin şirketinden otomobil kiraladıktan sonra kaza yaptığını, hasarın parasını isteyen maktulleri birlikte bindikleri otomobilde tabancayla öldürdükten sonra bir akaryakıt istasyonundan aldığı benzinle yaktığını iddia etmişti.