BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,72
ALTIN 2.487,47
HABER /  POLİTİKA

Adana'daki seçimler rant seçimleri!

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Masum Türker, seçim sisteminin adaletsiz olduğunu ve Adana'yı mevcut meclisin temsil edemeyeceğini ileri sürdü.

Abone ol

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, seçim sistemindeki adaletsizlik yüzünden büyükşehir belediye meclisinin Adana'yı temsil etmediğini dolayısı ile Başkan Vekili seçiminin "Adana'nın rantını ben yerim" tartışmasından ibaret olduğunu söyledi.

Partisinin il kongresi için Adana'ya gelen DSP Genel Başkanı Masum Türker, hükümete anayasa değişikliği konusunda destek vermek için ön şart olarak sundukları seçim barajı konusunun bugünlerde Adana için de büyük sıkıntıya yol açtığına dikkat çekti. Partisinin il kongresinde konuşan Türker, seçim barajının yüzde 10'dan yüzde 5'e çekilmesi gerektiğini vurgularken, genel seçim barajının yerel de uygulanıyor olmasının olumsuz sonuçlarına da değindi. Türker, İçişleri Bakanlığı'nın geçici olarak görevinden uzaklaştırdığı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ve Adana'nın içinde bulunduğu politik durumu buna örnek gösterdi.

Türker, "Adana son iki üç haftadır Aytaç Durak meselesini konuşuyor. Şuan üç parti arasında onun yerine kimin seçileceği tartışması yapılıyor. Bu meclis kesme baraj dolayısıyla şu anda Adana'yı temsil etmiyor. Adana'yı temsil etmediği için dikkat edin, seçim hangi partide kalırsa kalsın Adana'nın rantını ben yerim diyenlerin tartışmasından başka bir şey değildir" diye konuştu.

Türker sözlerini şöyle tamamladı:"Aytaç Durak'ın yerine gelecek kişiyi ancak iki parti anlaşarak seçebiliyor. Onun için bunun pazarlığını yapıyorlar. İşte o yüzden biz Ankara'daki barajı değil; Adana'nın, Osmaniye'nin, Mersin'in, İstanbul'un yerel yönetimleri belirlenirken de mecliste kullanılan barajın değiştirilmesini istiyoruz."