BIST 9.463
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,92
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adana'da Tuncel'den hodri meydan

Adana'da dün, ikinci tur oylamanın yapıldığı meclis toplantısından yine bir sonuç çıkmadı ama meclisin içinde de ilginç anlar yaşandı.

Abone ol

Salt çoğunluğun oyunu hiç bir aday alamadığı için üçüncü tur oylama Salı günü yapılmak üzere oturum kapatıldı. AKP Adayı Mahmut Çelikcan 13, CHP Adayı Yıldıray Arıkan 11, MHP Adayı Fethi Coşkuntuncel ise 10 oy aldı.

CEP TELEFONUYLA KULLANDIĞI OYUN RESMİNİ ÇEKTİ

AKP, ilk oylamada fire vermiş ve kuşkular Seyhan Belediye Başkanı Azim öztürk üzerinde yoğunlaşmıştı. Kendisinin aday gösterilmediği için intikam amacıyla oy vermediği iddiaları gazete sütunlarına yansıyan Öztürk, dün yapılan oylamada fire vermediğini de kanıtlamak istedi. Öztürk´ün cep telefonuyla kullandığı oyun fotoğrafını çektiği görüldü.

ZORDA KALINCA...

Azim Öztürk´ün hem, yerel yönetimler uzmanı, hem profesör hem de iki dönem üst üste seçim kazanan ve kentin en büyük ilçesinin başkanı olarak hayallerini süsleyen Büyükşehir Belediyesi koltuğuna oturtulmaya layık görülmemesi üzerine intikam amacıyla partisinin adayına oy vermediği iddia edilmişti.

CHP VE MHP OYLARINI ARTIRDI

İlk tur oylamada AKP Adayı Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan 12 oy almış, MHP Adayı Fethi Coşkuntuncel 11, CHP Adayı Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan ise 10 oy almıştı. İkinci tur oylamada AKP mevcut üye sayısı kadar oy alırken, CHP ve MHP ise üye sayılarından birer fazla oy aldılar.

Başkan Vekili seçimi amacıyla meclis dün bir kez daha toplandı. Toplantı salonuna meclis üyeleri, görevliler ve akreditasyon yaptıran gazeteciler dışında kimse alınmadı. Geniş güvenlik önlemleri arasında tek tek üst araması yapılarak meclis salonuna giriş sağlandı. İkinci tur oylamanın yapıldığı toplantıyı CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel de izledi.

BELEDİYE VALİLİK VESAYETİNDE DEĞİLDİR

MHP Grubu, seçimin en geç iki gün içinde tamamlanması amacıyla önerge verdi. “Seçimin uzaması durumunda ne olacağının Valilik makanına sorulduğu ancak yanıt alınamadığı” gerekçesiyle önerge verildiği divanda okunurken, Meclis Başkan Vekili Mustafa Tuncel ise hukukçularkın bile bu konuda farklı görüşe sahip olduklarını ifade ederek, “Ben bu işi hukukçulardan da meclis üyelerinden de iyi bilirim. Valilik bir seçim tarihi belirler ve toplantıya çağırır. Bunu yaptıktan sonra valiliğin görevi bitmiştir. Büyükşehir Belediyesi Valilik vesayetinde değildir” dedi.

BENİ SEÇİN

Seçimi en geç 15 Nisan günü sonuçlandıracağını söyleyen Tuncel, “Bu meclis, vekilini oy birliği ya da oy çokluğuyla seçsin. İki parti anlaşsın ve salt çoğunlukla vekil seçilsin. Salı günü bir kişi elenecek ve iki aday kalacak. Partiler anlaşsın ve adayını seçsin. Ya da meclisin fesh olmasından korkuyorlarsa adaylarını çekip beni aday yapsınlar. İlle de kendi adayları için diretirlerse de hodri meydan. Buyrun girin seçime” diye konuştu.

1 OYUN DEĞERİNİ SALI GÜNÜ ANLAYACAKSINIZ

Tuncel, oy kullanırken, mikrofon istedi ve,  "Bakın bu bir oy. Bir tek oyun ne kadar değerli olduğunu Salı günü anlayacaksınız” dedi.

SALI´YA KADAR MÜHÜR BENDE

Mustafa Tuncel, bir gazetecinin sınav yapılacağı için Pazar günü otobüslerin ücretsiz olması talebinde bulunduğunu belirterek, “Salı´ya kadar mühür bende. Otobüsler Pazar günü ücretsiz. Adana´nın başka sorunu varsa bildirin derhal çözeyim” diye konuştu.
CHP´li Bekir Sıtkı Özer, zabıtaların yemek parası sorunun çözüme kavuşturulduğunu, diğer memurların da bu sorunlarının çözülmesi gerektiğini söyleyince de Tuncel, “Pazartesi derhal” yanıtını verdi.

Kaynak: AJANS ADANA