BIST 9.723
DOLAR 32,53
EURO 34,80
ALTIN 2.425,83
HABER /  GÜNCEL

Adana'da silahlı saldırı! 2 polis şehit!

Polis devriye aracına, motosiklette bulunan kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 polis şehit oldu.

Abone ol

ADANA'da özel bir hastaneden çıkan polis aracına, motosikletli 2 kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu 2 polis ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralı polisler, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu.

Adana Valisi Mustafa Büyük, olayla ilgili ilk bulguların saldırıyla ilgili olarak PKK'yı işaret ettiğini söyledi. Şehit polislerin acı haberi ailelerine ulaştı.

Adana'da devriye gezen polis aracına düzenlenen silahlı saldırıda 2 polis memuru şehit oldu. Olay saat 20.00 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Akkapı Mahallesi'ndeki özel bir hastanenin önünde meydana geldi. Dağlıoğlu Polis Merkezi'nde görevli ekip aracı hastane bahçe kapısından çıkış yaptığı sırada motosiklet üzerindeki kasklı ve maskeli iki kişi tarafından ateş açıldı.

Saldırıda araçta bulunan iki polis memuru ağır yaralandı. Saldırganlar motosikletle kaçarken, yaralı polisler ekip otomobilinin sürücüsü tarafından tekrar özel hastaneye götürülerek yoğun bakım ünitesine alındı. Burada yapılan müdahalelere rağmen yaralı polisler şehit oldu.

OPERASYON BAŞLATILDI
Kaçan saldırganların yakalanması için bölgede geniş çaplı araştırma başlatılırken, Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek'te hastaneye gelerek polislerle ilgili bilgi aldı. Bölgede olayın ardından silah sesleri duyuldu.

aa_picture_20150928_6399024_web.jpg

VALİ BÜYÜK: İLK BİLGİLERE GÖRE TERÖR SALDIRISI

Adana Valisi Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ile saldırıda yaralanan İlhanlı'nın kaldırıldığı Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesine gelerek, yetkililerden bilgi aldı. Büyük, gazetecilere yaptığı açıklamada, 20.10 civarında adli rapor almak için gittikleri özel hastaneden çıkışta Dağlıoğlu Polis Karakolu ekibine silahlı saldırı düzenlendiğini belirtti.

ŞEHİT POLİSLERİN HABERİ YÜREK DAĞLADI
Adana'daki saldırıda şehit olan polis memuru Süleyman Çakır’ın Adana’nın Ceyhan ilçesindeki baba ocağı yasa büründü. Baba Ali ve anne Meryem Çakır olayın duyulmasının ardından Adana Balcalı Hastanesi’ne giderek oğullarını görmek istediler. Oğullarının şehit olduğu haberini alan aile Ceyhan’a döndü.  Acılı baba Ali Çakır oğlunun görevini yaparken hayatını kaybettiğini belirterek taziyeye gelenlere vatan sağolsun dedi. Sinir krizi geçiren anne Meryem Çakır'ı ise polis memurları ve komşuları teselli etti. Şehit Polis Memuru Süleyman Çakır’ın evli ve 2 çocuk babası olduğu ve eşi Nazlı Çakır ile Adana’da oturduğu öğrenildi.

ŞEHİDİN BABASI : YALAN OLUR...
Adana’da saldırı sonucu şehit olan polis memuru 50 yaşındaki Bircan İlhanlı’nın Kozan ilçesindeki baba evinde de yas var. Şehidin babası İzzet İlhanlı gazetecilere yaptışı açıklamada; 'Siz benden ne kadar bir mesaj bekleseniz de verecek bir mesajım yok. Bu saatten sonra ne desem yalan. Çocuğum gitmiş Allah rahmet eylesin siz bana bir şey sormayın bende bir şey söylemeyeyim. Bu Türkiye böyle kurtulmaz her gün şehit her gün şehit. Kurban olduğum Allah herkesin çocuğunu korusun.' dedi.

KIZINI OKUTMAK İÇİN EMEKLİ OLMADI
adana-şehit-polis-bircan.jpgŞehit Polis Memuru Bircan İlhanlı’nın emekli olmak istediği fakat bu yıl kızı üniversiteyi kazandığı için emekli olmadığı öğrenildi.