BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,73
ALTIN 2.489,36
HABER /  GÜNCEL

Adana'da PKK'lılar yolcu otobüsünde dehşet saçtı

ADANA'da terör örgütü PKK mensubu teröristler içinde yolcu bulunan belediye otobüsüne ateş açtı, ardından molotof atıp otobüsü yaktı. Yaşanan dehşet anları saniye saniye kaydedildi.

Abone ol

ADANA Seyhan'da geçtiğimiz hafta Pazar günü Diyarbakır Silvan'daki olayları bahane eden PKK'lılar yüzlerini kapatıp ellerine pompalı tüfek ve molotof bombası alarak Şehitler Bulvarı’nı trafiğe kapattı.

PKK yandaşları belediye otobüsüne içinde yolcu varken pompalı tüfeklerle ateş açıp durdurdu. Bu sırada otobüste bulunan özellikle kadın yolcular büyük bir korku ve panik yaşadı. PKK yandaşları silahı doğrultup "Aşağı inin" diye bağırırken kadınlarda "Biri geliyor, elinde silah var, ateş ediyorlar" diyerek korku içinde bağırdı.

OTOBÜSE MOLOTOF ATTILAR

Sürücü bir süre sonra PKK’lılardan korkup otobüsün kapılarını açtı. Bunun üzerine yolcular korkudan birbirlerini ezme pahasına otobüsten kaçmaya başladı. Bir kadın ise oturduğu koltukta bir süre sıkışıp kaldı. Bu sırada PKK’lılar otobüse molotof bombası attı.

POLİS VE TOMA MÜDAHALE ETTİ

Bu arada bir PKK’lı ise otobüse binerek güvenlik kamerasına yumruk attı. Vatandaşların polise haber vermesiyle kısa sürede olay yerine gelen polis ise hemen TOMA ile otobüsü söndürmeye çalıştı. TOMA kısa sürede otobüsü söndürürken bir taraftan da PKK’lılara müdahale etti. Polis gelince PKK yandaşları ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi. Bu anlar ise otobüsün güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

OPERASYON SONUCU 7 KİŞİ YAKALANDI

Polis otobüsün güvenlik kamerasından PKK yandaşlarının kim olduğunu belirledi. Şafak vakti yapılan operasyonda zanlılar evlerinden tek tek gözaltına alındı. Yapılan operasyonda Suriye uyruklu İ.T., C.B., H.B., V.Ş. ve Türk uyruklu A.Ö., M.S. ve K.T. gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda 3 ruhsatsız tabanca, 2 pompalı tüfek ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Zanlılar sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 1 kişi savcılıktan serbest kalırken 6 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.