BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,92
ALTIN 2.427,56
HABER /  GÜNCEL

Adanada örgüt operasyonu

Adana'da, organize suç örgütüne yönelik yapılan operasyonla gözaltına alınan 15 kişiden dördü tutuklandı.

Abone ol Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Havutlu beldesi Belediyesinde, organize suç örgütüne yönelik yapılan operasyonla gözaltına alınan ve sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 15 zanlıdan 4'ü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda yakalanan ve adliyeye sevk edilen Havutlu Belediye Başkanı Mesut Ekinci ile T.Ç, S.Ö, M.F.K, Ö.S, T.Ç, M.D, O.G, K.A, S.E, H.D, M.K, S.Ü, Z.Ü. ve C.E'nin nöbetçi mahkemedeki sorguları tamamlandı.

Zanlılardan, Belediye Başkanı Ekinci ile Süleyman Özkan, Ömür Sevinç ve Ziya Üzer, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Diğer 11 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, zanlılar, anlaştıkları şirketlerden usulsüz fatura temin ettikleri, mal alımlarında yolsuzluk yaptıkları, belediyeye ait arsa ve dükkanların bazılarını ihale yapılmadan örgüt üyelerine verdikleri ve ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla gözaltına alınmıştı.