BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.492,11
HABER /  GÜNCEL

Adana'da korkunç infazda Hizbullah şüphesi!

Gazete dağıtımı yaptığı sırada ensesinden tek kurşunla vurulan Azadiya Welat gazetesi çalışanı Kadri Bağdu, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Abone ol

Kobani eylemleri sırasında Diyarbakır’da PKK ve Hizbullah arasında çatışma çıkmıştı. Ölüm ve yaralanmaların yaşandığı çatışmalar sonrasında Hizbullah kanadından, PKK’ya silahla karşılık verileceği şeklinde açıklamalar yapıldı. Yaşanan olaylar “1990’lı yıllardaki Hizbullah-PKK çatışması tekrar hortladı” şeklindeki yorumlara neden oldu.

Türkiye, “Yeni bir Hizbullah-PKK çatışması mı başladı?” sorusunu sorduğu sırada Kadri Bağdu’nun tek kurşunla ensesinden vurularak öldürülmesi, 1990’lı yıllardaki Hizbullah’ın suikastlerini hatırlattı. 1990’lardaki Hizbullah suikastleri enseye tek kurşunla gerçekleştirilmişti.

Bağdu, Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Şakirpaşa Semti'nde Azadiya Welat gazetesi dağıtımı yaptığı sırada, kimliği belirsiz bir kişi tarafından silahla vurularak öldürüldü. Acıbadem Hastanesi'ne kaldırılan Bağdu, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

HİZBULLAH MİSİLLEME AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

Hizbullah'a yakınlığı ile bilinen Hüda Par, Diyarbakır'da hayatını kaybeden üyeleri için taziye düzenlemeyeceğini açıklamış "Kürtler bunun ne anlama geldiğini bilir" demişti. Hüda Par'ın taziye kararı Hizbullah'ın misilleme yapacağı yorumlarına konu olmuştu. Hizbullah Basın Bürosu ise yaptığı açıklamada PKK kaynaklı saldırılara misli ile yanıt verileceğini ilan etmişti.

BAĞDU'NUN VURULDUĞU YER VE ARDINDAN KALANLAR:

tt.20141014192642.jpg