BIST 9.541
DOLAR 32,49
EURO 34,59
ALTIN 2.475,45
HABER /  GÜNCEL

Adana'da cezaevinde yangın!

Adana Ceyhan'da bir cezaevinde yangın çıktı. Yangını bir mahkumun çıkardığı belirlendi.

Abone ol

Adana'nın Ceyhan İlçesi'ndeki M Tipi Cezaevi'nde bir mahkum, yatak ve battaniyeleri ateşe verip, yangın çıkardı. Yoğun dumandan 7 kişi zehirlenerek tedaviye alındı.

YANGINI UYUŞTURUCU BAĞIMLISI ÇIKARMIŞ

Büyükmangıt Mahallesi'ndeki M Tipi Cezaevi'nde saat 17.00 sıralarında uyuşturucu suçundan hükümlü olduğu belirtilen ancak adı açıklanmayan bir mahkum, henüz bilinmeyen nedenle çocuk koğuşundaki battaniye ve yatakları ateşe verdi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Jandarmalar ve gardiyanlar, yangını söndürmek için alarma geçti. Bölgeye çok sayıda itfaiye, jandarma ve polis ekibi sevk edilirken, yükselen yoğun dumandan zehirlenen 7 kişi, Ceyhan Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, yangının kontrol altına alındığını, yangından etkilenen tutuklu ve hükümlülerin hastaneye kaldırıldığını söyledi.

7 KİŞİ YARALANDI

Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ceyhan M Tipi Kapalı Cezaevi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktığını ve yangının kısa sürede kontrol altına alındığını belirtti.

Yangında 7 kişinin yaralandığını ifade eden Karakuş, şu bilgileri verdi:

''18 yaş altındaki çocukların kaldığı koğuşta çıkan yangında 7 kişi yaralandı. Yangının kesin çıkış sebebini araştırıyoruz. Ancak, koğuşta kalanların yangını çıkarmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyoruz. Koğuştaki 7 kişi vücutlarının çeşitli yerlerinin yanması sonucu yaralandı. Yaralıları hastanelere sevk ediyoruz. Durum kontrol altına alındı.''

YARALILAR TEDAVİ ALTINDA

Ceyhan ilçesindeki M tipi kapalı cezaevinde çıkan yangında yaralanan mahkumlar ve dumandan etkilenen cezaevi personeli tedavi altına alındı.Ceyhan M Tipi Kapalı Cezaevinde 18 yaşından küçük mahkumların kaldığı koğuşta çıkan yangında yaralanan 7 mahkum, Ceyhan Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalelerinin ardından Adana'daki hastanelere sevk edildi.

Vücutlarının çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan yaralılar, Mahsun Manga, Mehmet Pala, Sultan Şehmus Geçer, İsa Pınarbaşı, Mehmet İplikçi, Metin Çiçek ve Furkan Akyol Adana'daki hastanelerin yanık ünitelerinde tedaviye alındı.

Yangın sırasında dumandan etkilenen infaz koruma memurları Samet İlhan, Nesrullah Yılmaz, Metin Şendul, Feyzullah Uluç, Muhittin Canbazoğlu, Huzeyfe Göndermez ve Necip Fazıl Karakoyun'a da Ceyhan Devlet Hastanesi'nde müdahale edildi.