BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.434,25
HABER /  EKONOMİ

Adana'da aile boyu çılgın eylem

Adana'da 80 gün önce işten çıkartılan işçiler, aileleriyle birlikte yol kesip, kendilerini yakmak istedi

Abone ol

Adana'da 80 gün önce işten çıkartılan işçiler, aileleriyle birlikte eylem yapmaya niyet edince ortaya çılgın görüntüler çıktı. Baba kendini araca kilitleyip yakmak istedi. Oğlu aracın üstüne çıkıp soyundu. Anne yerlerde sürüklendi. Küçük çocukları da korkudan ağladı.

Tedaş'ta taşeron firmaya bağlı açma-kapama görevlisi olarak çalışan 50 işçi sendikaya üye oldukları ve maaşlarını almadıkları için eylem yaptıkları gerekçesiyle işten çıkartıldı. İşçiler o günden sonra Tedaş'ın önüne çadır kurarak eylem yapmaya başladı. Bu sabah da zabıta 1.20120523133916.jpgekipleri işçilerin çadırını söktü, 8 işçi polis tarafından gözaltına alındı.

ARACIN ÜSTÜNE ÇIKIP SOYUNDU

Bunu duyan işçilerden Sertan Şenol'un babası Yakup Şenol ve işçi arkadaşları Tedaş'ın önüne otomobil ile gelerek kendisini otomobile kilitleyip yakmak istedi. Ali Name adlı bir işçi de otomobilin üzerine çıkıp kıyafetini çıkartıp üzerine benzin dökerek kendini yakmak istedi.

BABA KENDİNİ ARABAYA KİLİTLEDİ

Bu arada olay yerine polis ekipleri, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2.5 saatlik bir ikna çabasına rağmen baba otomobilden çıkmadı. Bu arada zabıta ekipleri ile işçiler arasında arbede yaşandı. Zabıta ekipleri işçilerin kendilerine hakaret ettiği gerekçesiyle eylem yerine gelmek isteyince yolda zabıta ve işçiler birbirine girdi, yumruklar konuştu. Polis zabıta ile işçilerin kavgasını ayırırken, zabıtayı olay yerinden uzaklaştırdı. Bu arada Şenol'un işten çıkartılan oğlu Sertan Şenol "Baba ne olur yeter artık otomobilden çık" demesine rağmen baba bir türlü çıkmadı. Bu arada gözaltına alınan işçiler serbest bırakılarak olay yerine geldi.

İşçiler isteklerinin kabul edilmemesi halinde kendilerini yakacaklarını söyleyerek yol kapattı. Polis yol kapatan işçileri engelledi. Bir süre daha polis babayı ve otomobilin üzerindeki işçiyi ikna etmeye çalıştı. Bu sürede otomobilin üzerindeki şahıs ikna edilerek indirilip sağlık kontrolünden geçirildi. Daha sonra baba ile ikna çabaları başladı. Ancak baba ikna olmayınca polis hazırlanan tazyikli su ve balyozla müdahaleye hazırlandı. Bu sırada baba otomobilin kapısını açarak indi. Baba gözaltına alındı.

2.20120523134237.jpg
ANNE YERLERDE SÜRÜKLENDİ
ÇOCUKLAR AĞLADI

İşçilerde bu arada Cevat Yurdakul ve Fuzuli Caddesi'ni yola yatarak çocuklarıyla birlikte kapattı. Polis yolu kapatanlara müdahale ederek gözaltına aldı. Bu arada çocuklar gözyaşlarına boğuldu. İşçilerin gözaltına alınmasıyla olaylar bitti.

Bu arada, polis tarafından annesinden alınan 4 yaşlarındaki Tarık Karanfil gözyaşlarına boğuldu. Anne Hüsniye Karanfil ise gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.