BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 34,99
ALTIN 2.325,01
HABER /  GÜNCEL

Adana'da adliye önünde dehşet anları

Suudi Arabistan'da hac vazifesi sırasında 26 yıl önce kaybolduğu ve başka biriyle evlendirildiği iddia edilen kadının oğlu, Adana'da adliye önünde aracını yaktı.

Abone ol

ADANA Adliyesi önüne gelen M.K, kamyonetini üzerine yanıcı madde dökerek ateşe verdi.

Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, boynuna annesinin fotoğrafının yer aldığı afiş asan ve elindeki bıçakla yanına kimseyi yaklaştırmayan M.K'yi ikna etmeye çalıştı.




Ekipler bir süre sonra M.K'yi etkisiz hale getirip gözaltına aldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürülen araç ise kullanılamaz hale geldi.

Şüpheli M.K'nin bir televizyon programında 26 yıl önce hac vazifesi sırasında kaybolan annesi F.K'nin  Suudi Arabistan'da yaşadığı ve orada evlendirildiğini öğrendiği, Türkiye'ye getirilmesi için bu eylemi gerçekleştirdiği iddia edildi.

Bölgedeki esnaflardan Kerim Erden, gazetecilere yaptığı açıklamada, iş yerinin önüne aracını bırakan M.K'yi uyardığını, ancak kendisini dinlemediğini, bir süre sonra üzerindeki kıyafeti çıkartıp bağırmaya başladığını söyledi. Erden, bunun üzerine şüphelinin terör eylemi gerçekleştireceğini düşünerek çevredekilerle bölgeden hızla uzaklaştığını anlattı.

Uyardıkları bu kişinin daha sonra aracının üzerine yanıcı madde döküp ateşe verdiğini aktaran Erden, yangının söndürülmesi sırasında iş yerinde de hasar oluştuğunu kaydetti.