BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.420,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adana'da 5 yıldır aranan tecavüzcü yakalandı!

ADANA'da 17 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla 5 yıldır aranan 26 yaşındaki Barış Lütfi Dağtekin, ekmek almaya gittiği markette yakalandı.

Abone ol

ADANA Merkez Yüreğir İlçesi'nde 2010 yılında 19 yaşında olan E.K., ailesinin erkek arkadaşı Fırat Gezek (28) ile evlenmesine izin vermemesi üzerine evden kaçtı.

E.K.'nin sığındığı Fırat Gezek ve arkadaşları Barış Lütfi Dağtekin ile Abdullah Eriş (35), genç kıza tecavüz etti. Nitelikli cinsel saldırı ve tecavüz suçlarından haklarında dava açılan sanıklardan Fırat Gezer ile Barış Lütfi Dağtekin 17 yıl 2 ay Abdullah Eriş ise 15 yıl ağır hapis cezası aldı. Yargıtay'a gönderilen dosya 2011'de onanınca tutuksuz olan Barış Lütfi Dağtekin hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

POLİS 3 SAAT BEKLEDİ

Dağtekin'in peşine düşen polis, 5 yıl boyunca Niğde'de bir köyde saklanan sanığın Ziyapaşa Mahallesi'ndeki ailesinin yanına geldiğini belirledi. Dağtekin'i yakalamak için çalışma başlatan Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, sanığın saklandığı evi takibe aldı. Yaklaşık 3 saat boyunca sanığın evden çıkmasını bekleyen ekipler, Barış Lütfi Dağtekin'i ekmek almak için markete gittiği sırada yakaladı.

CEZAEVİNE TESLİM EDİLDİ

Gözaltına alınan Barış Lütfi Dağtekin, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. İşlemlerin ardından sağlık kontrolünden geçirilen Dağtekin, cezaevine teslim edildi. Diğer 2 sanık hale cezalarını çekiyor.