BIST 9.059
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.325,12
HABER /  GÜNCEL

Adana hava durumu saatlik son tahmin güncel veri

ADANA hava durumu için meteorolojinin son duyurusu tuttu. Adana'da etkili olan sağanak yağış gün boyunca devam edecek. Adana saatlik güncel hava durumu tahminlerine bakıldığında ise Adana'da sıcaklık 26 dereceyi görecek, yağışlar haftasonu da yer yer etkili olacak.

Abone ol

ADANA hava durumu haritalı son tahmini meteoroloji açıkladı. Bugün Adana'da sağanak yağış etlikli olacak sıcaklık 26 dereceyi görecek fakat sağanak yağışlar gün boyunca etkisini artırarak devam edecek. Adana saatlik hava durumuna bakıldığında ise yağışlar özellikle akşam saatinde artacak. 

Bölge genelinin; parçalı ve zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinde batı kesimlerinden başlayarak aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı şeklinde geçmesi tahmin edilmektedir. Yağışların özellikle akşam saatlerinden itibaren ve gece saatlerinde Adana batı kesimleri ile Mersin il genelinde yoğunlaşması tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıklar yağışlar ile birlikte 1-3 derece düşmesi beklenmektedir.

RÜZGAR: Kuzeyli yönlerden zamanla doğulu yönlerden hafifi zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güneyi, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneyi ile Düzce, Bolu, Ordu, Eskişehir, Erzurum, Kars, Iğdır, Ağrı, Tunceli, Adıyaman, Kilis ve Gaziantep çevreleri ile Samsun'un doğusunun sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu sabah saatlerinde Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri ile İstanbul'un batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Güneybatı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı, güneydoğu kesimlerde doğu ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'da yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, bu sabah saatlerinde Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri ile İstanbul'un batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.