BIST 9.087
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.326,13
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Adana CHP'de derin kriz!

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği seçiminde 'CHP'li üyeler AK Parti'li adaya oy verdi' iddiası partiyi karıştırdı.

Abone ol

İNTERNETHABER

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği seçimi kaybeden MHP'den çok CHP'de şok etkisi yarattı.

Adana Belediye Meclisi'nin CHP'li üyeleri grup kararına karşın AK Partili adaya oy verdiği iddiaları "AK Partili Mahmut Çelikcan CHP'li meclis üyelerinin oylarıyla seçildi" eleştirilerine neden oldu. Bu durum da CHP'nin Adana teşkilatını krize soktu.

Adana'da son tura kalan seçim sürecinde CHP'li üyeler bir araya gelerek MHP adayına destek kararı verdi. Gerekçe olarak da "Biz kazanamıyorsak bir önceki seçimin galibi, halkın iradesi ile gelmiş olan partiye oy verip halkın iradesine saygı gösterelim" yaklaşımı gösterildi.

Ancak gizli oylamada çıkan sonuç kafa karıştırdı. AK Parti'nin adayı Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ile MHP'nin adayı Fethi Coşkuntuncel 16'şar oy aldı. 1 oy boş, 1 oy geçersiz sayıldı. Çekilen kura ile AK Partili aday Mahmut Çelikcan Adana Büyükşehir Belediyesinin Başkanvekili oldu.

Alınan sonuç grup kararına uyulmadığını gösterdi. CHP'nin 9 oyu AK Parti ve MHP arasında dağıldı.

Seçimi yakından izleyen CHP'liler MHP'li bazı üyelerden AK Parti'ye oy gitmiş olabileceğini söyledi, ancak durum bazı CHP'li üyelerin AK Parti'ye oy verdiği yönünde. MHP yerine AK Parti'ye oy verilmesinde etnisitenin de etkili olduğunu iddiaları var.

Yine iddialara göre Bazı CHP'li Meclis üyeleri AK Partililerle, hatta AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ile görüştü.

CHP DİSİPLİN KURULUNA VERİLEBİLİRLER

Grup kararına rağmen MHP adayına oy verilmemesi CHP Adana teşkilatında büyük kriz yaratmış durumda. Bu durumlarda bazı üyelerin disiplin kuruluna verilmesi söz konusu olabilir. Ancka bunun için de bazı dellilerin ortaya konulması gerekiyor.

ANKARA'DA DA İLGİNÇ İSTİFA

Adana'da bu süreç yaşanırken Ankara CHP'de de ilginç bir istifa yaşandı. Etimesgut Belediyesinin CHP'li üyesi partisi kendisini aday göstermeyince istifasını vererek AK Parti'ye geçti.