BIST 9.530
DOLAR 32,50
EURO 34,84
ALTIN 2.479,62
HABER /  DÜNYA

Adalet Sarayı kana bulandı: 3 ölü

İtalya’nın Milano kentinde Adalet Sarayı’na silahla giren bir sanık; bir yargıcı, kendi avukatını ve aynı davada yargılanan bir başka kişiyi öldürdü.

Abone ol

İtalya’nın Milano kentindeki Adalet Sarayı’nda dün yerel saatle 11.00 sularında meydana gelen silahlı saldırıda üç kişi öldü. Hileli iflas davasında sanık olan 57 yaşındaki Claudio Giardiello, mahkeme salonunun içinde ateş açarak bir yargıcı, kendi avukatını ve aynı davada sanık olan bir başka kişiyi öldürdü. Motorsikletle kaçmaya çalışan saldırgan, Milano’ya 30 kilometre mesafede yakalandı.

İNTİKAM İSTEDİM

Milliyet'in haberine göre, Giardiello, jandarmaya verdiği ifadede, “Hayatımı mahvedenlerden intikam almak istedim” dedi.Giardiello’nun binaya girdikten sonra önce kendi avukatı olan Lorenzo Alberto Claris Appiani (37) ve aynı davada sanık olan Giorgio Erba’yı (60) öldürdü. Bu sırada Erba’nın yeğeni olan ve davada tanık olarak ifade veren David Limoncelli de ağır yaralandı. Milano savcısı Edmondo Bruti Liberati, saldırganın ardından “bina boyunca yürüdüğünü, bir kat aşağıya inerek iflas davalarına bakan yargıç Fernando Ciampi’yi vurduğunu” söyledi. Olay sırasında adliyede bulunan avukat Marcello Ilia AFP’ye, “Aniden en az üç ya da dört silah sesi duyduk. Ne olduğunu anlamaya çalışırken aniden çok sayıda polis içeri girerek odaları terk etmememizi söyledi. Birkaç dakika sonra dışarı çıktık. Bize takım elbiseli ve kravatlı birinin silahlı olduğunu ve adliyenin içinde dolaştığını söylediler” dedi.

Emlak işleriyle uğraşan Giardiello’nun, ciddi finansal sorunlar yaşadığı aktarıldı. Giardiello’nun eski avukatı Valerio Maraniello, eski müvekkilini psikolojik sorunları olduğu için savunmayı bıraktığını söyledi. Maraniello, “Tüm avukatların onu kandırmaya çalıştığını düşünürdü, paranoyaktı” dedi.
Başbakan Matteo Renzi, silahla nasıl adliyeye girildiğine dair kapsamlı bir soruşturma yürütüleceğini belirtti. Renzi, “Birinin silahla adliyeye girmesi düşünülemeyecek bir şey. Bunun bir daha olmamasını sağlayacağız ve sorumlular cezasını çekecek” dedi.