BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,73
ALTIN 2.497,76
HABER /  GÜNCEL

Adalet için yürüdü Necmettin öğretmen için yürümedi!

TUNCELİ'de şehit edilen Necmettin öğretmen için düzenlenen yürüyüşe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılmadı.

Abone ol

Ankara’dan İstanbul’a 24 günlük 'Adalet Yürüyüşü' yapan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Tunceli’de PKK’nın şehit ettiği Necmettin öğretmen için CHP’lilerin başını çektiği bir saatlik ‘teröre tepki’ yürüyüşüne ise katılmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Meclis'te terör örgütü PKK'nın şehit ettiği öğretmen Necmettin Yılmaz için yaptığı konuşma nedeniyle teşekkür ettiği CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol'un organize ettiği yürüyüşte gözler Kemal Kılıçdaroğlu'nu aradı. Kılıçdaroğlu, Meclis'teki grup toplantısında, Necmettin öğretmen için "Bu kardeşimiz hepimizin onuru, hepimizin gururur" ifadelerini kullanmıştı. Ancak Kılıçdaroğlu, kendi memleketinde CHP'lilerin başını çektiği teröre tepki yürüyüşünde yer almadı.

PRİM VERMEMELİYİZ

Tunceli'de ise Necmettin Yılmaz'ın şehit edilmesine tepkiler sürdü. Tunceli'nin Çemişgezek ilçesi Belediye Başkanı Ahmet Şadan Ersoy da dün PKK'ya tepki gösterdi. 17'ncisi düzenlenen Geleneksel Çemişgezek Dut ve Peynir Festivali'nde konuşan Ersoy, "Barışın kenti olarak adlandırdığı bu topraklarda geçtiğimiz günlerde kaçırılan ve ardından cesedi suyun kenarında bulunan Necmettin öğretmene yapılanlar bizim birlik ve beraberlik ruhumuza, barışçıl yapımıza göz diken ve bundan rahatsız olan bunu bozmaya çalışanlardır. Bunlara prim vermemelisiniz. Bunlara pirim vermememiz gerekir. Zalimce katledilen şehit öğretmenimize Allah'tan rahmet ve mağfiret, ailesine ve ülkemize başsağlığı diliyorum" dedi.

TUNCELİ GEREKEN CEVABI VERDİ

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün Tunceli'deydi. Soylu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'i, Vali Tuncay Sonel karşıladı. Vali Sonel ile askeri ve emniyet yetkililerinden terörle mücadeleyle ilgili bilgi alan Soylu daha sonra gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Tunceli'de düzenlenen teröre tepki yürüyüşüne katılanlara teşekkür eden Soylu, Necmettin Yılmaz'ın şehit edilmesini terör örgütünün çaresizliği olarak yorumladı. Soylu, "Bir sivilden, bir mazlumdan ve bir insandan nefret boyutunun nereye kadar geçtiğinin en önemli göstergesi, Necmettin hocaya yapılan bu hunharca cinayettir. Ve Tunceli terör örgütlerine gerekli cevabı verdi" dedi. Soylu Tunceli'de terörle mücadele kapsamında son 10 ayda üç ayrı terör örgütü mensubu 186 teröristin etkisiz hale getirildiğini kaydetti. Tunceli'den sonra Pülümür Vadisi'ne geçen Soylu, Necmettin Yılmaz'ın arabasının yakıldığı yerde bir süre durdu. Soylu, "Öğretmenlik gibi çok kutsal mesleği yapan bir evladımızı katletmek insanlık dışı bir olaydır, hayvanlıktır" diye konuştu. Soylu daha sonra Kırmızı Köprü köyüne geçerek, köylülerle bir araya geldi.