BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.309,84
HABER /  GÜNCEL

Adalet Bakanı istifa etti işte yeni bakan

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ istifa etti. Anayasa gereği istifa etmek zorunda olan Bozdağ'ın yerine Kenan İpek bakacak

Abone ol

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anayasa gereği seçimler dolayısıyla istifa etti. Bakan Bozdağ'ın yerine Adalet Bakanı Müsteşarı Kenan İpek bakacak.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından düzenlenen "Toplumsal Cinsiyet Adaleti Kongresi"nin bakan olarak katıldığı son toplantı olduğunu açıkladı.

Kongredeki konuşmasının ardından kendisine takdim edilen plaketi alan Bozdağ, "Anayasamıza göre bugün bakan olarak son günüm. Anayasamız gereği istifa etmem gerekiyordu ve istifa ettim. Ancak yarından itibaren geçerli olacak.

Bakan sıfatıyla ve 3 dönem kuralı gereğiyle milletvekili sıfatıyla bu son örgütlü toplantıydı. Sizin gibi değerli insanlarla bu son toplantıya katıldığım için rabbime şükrediyorum. Bu son plakete onun için teşekkür ediyorum" dedi.

3 BAKAN İSTİFA EDECEK YERLERİNE MÜSTEŞARLARI BAKACAK

Seçim öncesi istifa etmesi gereken İçişleri, Ulaştırma ve Adalet Bakanlıklarının yerine kimlerin geleceğini Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan birlikte kararlaştırdı.

Konuyla ilgili açıklamayı geçtiğimiz günlerde Başbakan Davutoğlu yaptı. Ankara'da basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, seçim nedeniyle yasa gereği istifa etmesi gereken üç bakan ile ilgili sorulan soru üzerine "Bugün Bakanlar Kurulunda Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ, Ulaştırma Bakanımız Lütfi Elvan, İçişleri Bakanımız Efkan Ala son toplantılarına katıldılar. Kendilerine çalışmaları dolayısıyla teşekkürlerimizi ilettik. Cumhurbaşkanımızla geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiğimiz istişare sonrasında üç bakanlığımıza şu an ki bakanlık müsteşarlarının önümüzdeki seçime kadar nezaret etmelerini kararlaştırdık. Adalet Bakanlığına Kenan İpek, İçişleri Bakanlığına Sebahattin Öztürk, Ulaştırma Bakanlığına Feridun Bilgin önümüzdeki günler itibariyle 6 Mart son gün olduğu için o gün itibariyle göreve başlamak üzere kararlaştırılmışlardır.

ADALET BAKANI KENAN İPEK KİMDİR?

1959 Rize doğumlu olan İpek, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1982 tarihinde mezun oldu. 1983 yılında İstanbul Adli Yargı hâkim adayı olarak mesleğe başlayan Kenan İpek çeşitli savcılık görevlerinin ardından 12 Kasım 1997 - 6 Ekim 2003 tarihleri arasında Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu Daire Başkanlığı, 6 Ekim 2003 - 26 Ağustos 2008 tarihleri arasında Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü ve 26 Ağustos 2008-31 Aralık 2013 tarihleri arasında Adalet Bakanlığı Yüksek Müşavirlik görevlerini yürüttü. 1 Ocak 2014 tarihinde Adalet Bakanlığı Müsteşarlığı görevine başladı.

kenan-ipek.jpg