BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,43
ALTIN 2.485,94
HABER /  GÜNCEL

Adalet Bakanı Gül'den 'TSK'da başörtüsü' çıkışı 'o savcı...'

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) başörtüsü kullanımının laikliğe aykırı olduğu iddiasında bulunan Danıştay Savcısı'nı "gerici zihniyet" diye eleştirdi.

Abone ol

ADALET Bakanı Abdülhamit Gül, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) başörtüsü kullanımının laikliğe aykırı olduğunu belirten Danıştay savcısı hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Gül, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili Suudi Arabistan'ın sessiz kaldığını belirterek "Bu konuda Suudi Arabistan'ın yapıcı olması lazım ama böyle bir tavır görmedik, gerekli destek görülmedi, sessiz kalındı" dedi.

YARGILAMA DEVAM EDİYOR... Abdulhamit Gül, başörtüsü serbestisinin iptalini isteyen savcısının başvurusuyla ilgili, yargılamanın devam ettiğini belirterek, savcının düşüncesinin iptali yönünde olduğunu, ancak Danıştay 2. Dairesinin reddi yönünde karar verdiğini ve işlemin hukuka uygun bulduğunu söyledi.

BU ZİHNİYET GERİCİ BİR ZİHNİYETTİR... Bakan Gül, "Bu dava devam etmektedir ama farklı kararları da var, red olmuş dosyalar da var. Bu konuda Danıştay'ın yaklaşımı genel olarak özgürlükçü bir yaklaşımdır. 2019'a girdiğimiz bu zamanda hala insanların kafasındaki örtüyle, hala insanları ideolojisiyle, düşüncesiyle, yaşam tarzı ile uğraşan zihniyet gerici bir zihniyettir" dedi.

ARTIK İLERİYE BAKACAĞIZ... "Gericilik geride kaldı" diyen Bakan Gül, "Hukukun tüm mekanizmaları başörtüsünü bir özgürlük olarak görmekte ve başörtüsüne karşı yapılan saldırıları da hukuk dışı olarak görmektedir. Artık Türkiye geriye değil ileriye bakacak. Danıştay da bu görüşe itibar etmemiştir" şeklinde konuştu.

SUUD TARAFI SESSİZ KALDI... Cemal Kaşıkçı cinayeti konusunun uluslararası boyuta taşınması yönündeki gelişmeleri de değerlendiren Gül, Türkiye'nin titizlikle soruşturmayı yürüttüğünü dile getirerek, "Bugün hala cesedinin bulunması engellenmiştir. Asla üstü örtülmeyecek vahşi bir cinayettir. Türkiye en başından beri soruşturmayı titizlikle sürdürmektedir. Taktir olması noktasında uluslararası boyuta taşınacaktır. Bu olayın üzeri örtülmeden ortaya çıkarılması gereken bir vakadır. Biz talebimizi hukuk çerçevesi içinde yineledik. Bu konuda Suudi Arabistan'ın yapıcı olması lazım ama böyle bir tavır görmedik, gerekli destek görülmedi, sessiz kalındı. Bu olayın aydınlatılmasını istiyorsanız Türkiye ile işbirliği içinde olmak lazım" vurgusunu yaptı.