BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.285,82
HABER /  MEDYA

Acun'dan meraklandıran ziyaret

Acun Ilıcalı'nın Star TV'ye kesilen rekor cezanın ardından soluğu RTÜK'te aldı.

Abone ol

Acun Ilıcalı, Star TV'de "Yetenek Sizsiniz Türkiye" programındaki erotik dans gösterisi nedeniyle Star TV'ye kesilen rekor cezanın ardından bugün şu sıralarda RTÜK'te bazı üst kurul üyelerini ziyaret ediyor. 

Star Tv'de yayınlanan Yetenek Sizsiniz yarışmasının 3 Kasım'da yayınlanan bölümünde, iki yarışmacının kucak dansı yaptığı erotik gösteri, mozaiklenerek yayınlanmıştı. Acun Ilıcalı, tekrarlattığı dansı izlerken bir ara gözlerini kapatmıştı. Hülya Avşar ise X butonuna basmıştı.


RTÜK'E MERAK UYANDIRAN ZİYARET 

Programındaki bu sahne, RTÜK'ün Üst Kurul toplantısında değerlendirildi. 6112 Sayılı Radyo Ve Televizyonların Kuruluşu ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanunla Getirilen, Ticari İletişim, Tele Alışveriş, Ürün Yerleştirme, Program Destekleme ve Yayın Hizmet İlkelerine İlişkin Hükümler içinde yer alan "Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlakî gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde ve koruyucu sembol kullanılmadan yayınlanamaz" maddesi çerçevesinde Star TV'ye ceza kesilmesi yönünde karar alındı.

Kurul tarihinin rekor cezası kesildi RTÜK'ün yasa gereği, reklam gelirlerinin yüzde 1 - 3'ü arasında para cezası kesme yetkisi bulunuyor. Toplantıda, bazı üyeler yüzde 3 oranının uygulanmasını istedi. Değerlendirmelerin sonucunda yüzde 2 oranında ceza kesilmesi kararı alındı. Bu oran RTÜK tarafından ilk kez uygulandı. Böylece Star TV'ye yaklaşık bir milyon 100 bin lira para cezası kesildi. Bu gelişmenin ardından Acun Ilıcalı'nın bugün öğleden sonra RTÜK binasına giderek, bazı üst kurul üyelerine ziyarette bulunması dikkat çekti.