BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.420,93
HABER /  MAGAZİN

Acun Ilıcalı Fethullahçı mı?

Ekranların sevilen yüzü Acun Ilıcalı'nın Fethullahçı olduğuyla ilgili pek çok iddia ortaya atıldı. Peki Ilıcalı bu konuda ne diyor:

Abone ol

Televizyon dünyasının sevilen isimlerinden Acun Ilıcalı'nın Fethullahçı olduğuyla ilgili bugüne kadar pek çok imada bulunuldu. Ilıcalı bu soruya "İçki içmem, oruç tutarım ama Fethullahçı değilim" diyerek yanıt verdi. Ilıcalı Fethullah Hoca'nın yüzünü bir kere bile görmediğini söyledi.

Ilıcalı'nın Habertürk gazetesinin hafta sonu ekine verdiği röportajda bu konuyla ilgili sözleri şöyle:

-İnançlı biri olduğunuzu biliyoruz. AKP hükümetinin de biraz katkısı var mı?
Yok canım. Hükümetle buluştuğum hiçbir nokta yok. Başbakan'la karşılaşıyoruz arada bir. Sarılıyoruz, öpüşüyoruz, sohbet ediyoruz. Çok severim kendisini. Ama o kadar...

-Fethullahçı olduğunuz söyleniyor?
AK Partiyle bir alakam var mı? Yok... Fethullah Hoca'yla var mı? Sıfır... Hani hakikaten alakam olur, Fethullah Hoca sevdiğim bir insandır, arada görüyorumdur, bunu açık açık söylerim.

-Değil misiniz yani?
Hayatımda Fethullah Hoca'yı bir kere bile görmedim, hiçbir zaman yakınlığım olmadı. İçki içmiyorum, sigara kullanmıyorum, oruç tutuyorum ya oradan ona bağlıyorlar. Namaza gidiyorum; "Acun Fethullahçı...!" Ne alaka... Ama her görüşe saygı duyarım, o ayrı konu.

-Katıl bize dediler mi?
Hayır, uzaktan yakından alakam yok.

-Olabilir mi ileride?
Düşünmüyorum. Ama o cematten tanıdığım insanlar var. Gayet de düzgün insanlar. Kimseyi yargılamak haddime değil, yeterki insan olsun. Elimden geldiğince dinimin gereklerini yerine getirmeye çalışıyorum, dine yakın insanlara sıcak bakmam da normal. Fethullahçılar değil yani, dindar insanları kastediyorum.