BIST 9.469
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.497,58
HABER /  GÜNCEL

Açlık grevleri planlı bir eylemdi!

Açlık grevlerinin Abdullah Öcalan'ın talimatıyla bitmiş olması grevleri yeniden gündeme taşıdı. MHP cephesi öfkeli.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA-  "Açlık grevleri hükumetin planlı organizasyonudur" diyen Sinan Oğan İnternethaber'e konuştu.

AKP İLE HÜKUMET ANLAŞMALI OYUN OYNUYORLAR

"Hükumet ve Öcalan iyi polis kötü polis oyununu oynayıp, gayet iyi paslaşıp açlık grevlerini istedikleri zaman başlatıp istedikleri zaman bitiriyorlar. Arada hükumet geçirmek istediği kanunları geçiriyor. Bu açlık grevleri olmasaydı, anadilde savunma hakkını bu kadar rahat gündeme getiremezdi. Abdullah Öcalan dahil bir çok terör yükümlüsüne ayrıcalık tanıyan haklar var. Burada açlık grevleri hükumete karşı yapılmamıştır, hükumetin halka karşı yapmış olduğu bir şantajdır. Danışıklı dövüştür. Halka karşı hükumet-PKK ve BDP'nin açlık grevleri adı altında eylemler yapıp ne kadar bölünme yasası varsa onları geçirmeye çalışıyorlar."

BİRBİRLERİNE TEMİNAT VERİYORLAR

"Bunlar birbirlerine her konuda teminat veriyorlar, halk bunu görmeli artık. Biz MHP olarak bu konularda sürekli değerlendirme toplantıları yapıyoruz. MHP olarak  bir tutum bir tavır, bir parti görüşü ortaya çıkaracak, bu yasanın eksiğini anlatmaya çalışıyoruz. Bu yasa Büyükşehir yasasından çok daha önemli bir yasa."

BDP'li vekillerin "Mücadelemiz, taleplerimiz anayasal güvenceye alınana kadar devam edecek açıklamasını da değerlendire Oğan şunları söyledi:

MAĞDUR OLAN ONLAR DEĞİL ŞEHİT AİLELERİ

"Şantajın yolunu bulmuşlar. Kendileri, Kandil'in meclis şubesi olurlar. Hükumetle karşılıklı danışıklı dövüş içerisinde bunu yürütüyorlar. Burada mağdur olan PKK değil, mağdur olan şehit aileleridir. Dün 5 tane şehidimiz vardı, onların aileleri mağdur, gazilerimiz ve aileleri mağdur. ama BDP ve PKK mağdur gibi gösteriliyor. Bu durumun müsebbibi de AKP hükumetidir.

 nesrin.yilmaz@internethaber.com

twitter.com/nsrnylmz