BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.428,84
HABER /  GÜNCEL

Açlık grevi yapan akademisyenler DHKP-C'li çıktı!

Emniyet kaynakları, görevlerinden ihraç edilen ve bir süredir açlık grevi yapan Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve Acun Karadağ'ın DHKP-C ile bağlantılı olduklarını duyurdu.

Abone ol

Emniyet kaynakları, görevlerinden ihraç edilen akademisyen ve öğretmenlerin başlattığı açlık grevi ve oturma eylemlerine ilişkin bilgilendirme yaptı.

Açıklamada, KHK ile meslekten ihraç edilen ve Ankara Yüksel Caddesi'nde açlık grevi başlatan akademisyen Nuriye Gülmen ile öğretmenler Semih Özakça ve Acun Karadağ'ın DHKP-C eylemlerine katıldığı için gözaltına alındığını duyurdu.

Emniyet ayrıca sözkonusu kişilerin DHKP-C eylemlerine katıldıkları zaman çekilen görüntülerini de yayınladı. 

Emniyet kaynaklarından yapılan açıklamanın detayları şöyle:

"DHKP-C (Devrimci Halk Kurtuluş Partisi Cephesi)  terör örgütünün memur yapılanması DMH/KEC (Devrimci Memur Hareketi/Kamu Emekçileri Cephesi) içerisinde faaliyet gösteren Nuriye GÜLMEN, Semih ÖZAKÇA ve Acun KARADAĞ OHAL (Olağan Üstü Hal) uygulamaları gereğince çıkartılan KHK(Kanun Hükmünde Kararname) ile meslekten ihraç edilmişlerdir.

Şahıslar Ankara Çankaya İlçesi Yüksel Caddesi üzerinde “Açığa Alındım İşimi Geri İstiyorum” sloganı ile basın açıklaması/oturma eylemine başlayıp eylemlerini açlık grevine dönüştürmüşlerdir.

Söz konusu şahıslardan Nuriye GÜLMEN 2012 yılında,  Acun KARADAĞ 2013 yılında DHKP-C terör örgütü faaliyetlerinden dolayı tutuklanmış, Semih ÖZAKÇA DHKP-C terör örgütünün düzenlediği eylemlere katıldığı için gözaltına alınmıştır.

Şahıslar, Yüksel Caddesi üzerinde düzenledikleri basın açıklaması, pankart asma, slogan atma eylemlerinin yanı sıra müzik dinletisi, söyleşi gibi etkinliklerle, DHKP-C terör örgütünün kamuoyu oluşturma, örgüte taban kazandırma ve propaganda-ajitasyon çalışmalarını yürütmek amacıyla caddeyi direniş alanı ilan etmişlerdir. 

DHKP-C terör örgütü mensubu olmaktan tutuklu bulunan Eda KAYA ve Vedat DOĞAN ile hakkında DHKP-C terör örgütü üyesi olmaktan dolayı hakkında çok sayıda dosya bulunan ve bu dosyalardan ceza alacağını bildiği için faaliyetlerine Almanya ülkesinde devam eden Hüseyin AKTAŞ eylem süresince şahıslara destek vermiştir.

Bunun yanı sıra örgüt içerisinde faaliyet gösterdikleri için 2012 yılında tutuklanan İlhan KAYA ve 2010 yılında tutuklanan Mehmet YILMAZ ile DHKP-C terör örgütüne müzahir oldukları bilinen şahıslardan Damla TÜRKYILMAZ, Murat ÇEŞME, Zeynal DANACI isimli şahıslar da farklı tarihlerde eylemcilerle destek vermiş, beraber gözaltına alınmışlardır.

DHKP-C terör örgütünün yayın organı olan ve birçok kez adli işleme konu olan Bağımsızlık Demokrasi Sosyalizm İçin YÜRÜYÜŞ Dergisi (örgüt tarafından ismi daha sonra Emperyalizm ve Oligarşiye karşı YÜRÜYÜŞ olarak değiştirildi), OHAL kapsamında çıkarılan KHK’lar ile işten çıkarmaları protesto ederek, işlerini geri kazanmanın yolunun örgütsel direniş ve eylemler olduğu şeklinde yayınlar yaparak örgüt mensuplarını yönlendirmiştir.

Ayrıca söz konusu eylemler DHKP-C terör örgütünce eleman temin etme aracı olarak kullanılmaya başlanmıştır.

11.01.2017 tarihinde ismi geçen şahıslara yönelik yapılan gözaltı işleminin ardından doktor raporu için götürüldükleri Ankara Gazi Mustafa Kemal Devlet hastanesinde çalışan Dr. Tarık ÇITAK’a yönelik “-sözde- darp ve işkenceyle gözaltına alınan akademisyenleri muayene etmeyerek polisleri koruduğu” şeklinde iddialarla fotoğraf ve isminin bulunduğu paylaşımlar yapılarak Dr. Tarık ÇITAK teşhir edilmiş ve örgüt tarafından hedef konumuna getirilmiştir.

Nuriye GÜLMEN ve Semih ÖZAKÇA TEM Şube Müdürlüğü tarafından 09.03.2017 tarihinde yapılan operasyon sonucu gözaltına alınmaları akabinde Açlık Grevi eylemine başlamış olup 12.05.2017 itibariyle halen devam ettikleri açlık grevi eylemlerinin 66. Gününü geçirmiştir. Şahısların söylemlerinden eylemlerine aynı şekilde devam edecekleri anlaşılmaktadır.

Acun KARADAĞ isimli şahıs sağlık sorunlarından dolayı açlık grevi eylemine katılmamış olup oturma eylemine devam etmektedir."