BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,83
ALTIN 2.437,28
HABER /  GÜNCEL

Açlık grevi sona erdi

Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, Diyarbakır Cezaevi'nde açlık grevinde bulunan tutukluları ziyaret etti.

Abone ol

Buca 1 ve 2 No'lu cezaevleriyle Aliağa Şakran Cezaevi 'ndeki 520 tutuklu ve hükümlü açlık grevine son verdi.

İzmir Buca 1 ve 2 No'lu cezaevleriyle Aliağa Şakran Cezaevi'nde açlık grevini katılan tutuklu ve hükümlüler, akşam saatlerinde avukatlarıyla görüştü.

Görüşme sonrası 520 tutuklu ve hükümlü, açlık grevini sonlandırdı.

Kararın ardından İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin cezaevlerine girerek, sağlık kontrolüne başladıkları belirtildi.

TUĞLUK'TAN BİTİŞ SİNYALİ25173.jpg

Van bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, cezaevindeki açlık grevlerine ilişkin, ''Bu akşam itibarıyla bitmiş değil yarın sanırım değerlendirme sonucunda açıklanacaktır'' dedi.

Tuğluk, BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel ile gittiği Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde açlık grevinde katılan tutuklu ve hükümlülerle görüştü.

Görüşme sonrasında Diyarbakır E Tipi Cezaevi çıkışında gazetecilere açıklama yapan Tuğluk, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın açlık grevleri konusundaki mesajını kardeşi aracılığıyla ilettiğini anımsattı.

MESAJI CEZAEVİNDEKİLERE İLETTİLER  25175.jpg

Bu mesajı cezaevinde açlık grevinde bulunan tutuklu ve hükümlülere ilettiklerini ifade eden Tuğluk, şunları söyledi:

''Açlık grevinde bulunan arkadaşlarımız bu mesajı çok önemsediklerini ve dikkate alacaklarını belirttiler. Dolayısıyla şu aşamada söyleyeceğim bu. Açlık grevlerinin acı yaşanmadan sona ermiş olmasından dolayı memnunuz. Açlık grevleri son derece kaygı verici bir aşamaya gelmişti. Mesajın sayın Öcalan'dan gelmiş olması nedeniyle içerideki siyasi tutuklular da bunu esas alacaklardır ve nihayetinde sayın Öcalan'ın çağrısıyla bu sorun da sona erecektir düşüncesindeyiz.''

Tuğluk, açlık grevinin sona erip ermediği yönündeki sorular üzerine, ''Bu akşam itibarıyla bitmiş değil. Yarın sanırım değerlendirme sonucunda açıklanacaktır'' diye konuştu.

Milletvekilleri Tuğluk ve Tuncel, daha sonra cezaevi önünde bekleyen grubu görüşme konusunda bilgilendirdi.