BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Acılı babanın Kandil çırpınışı!

Konya’nın en zengin iş adamları arasında yer alan bir ismin üniversite öğrencisi oğlu, PKK’ya katılarak Kandil’e gitti.

Abone ol

Konya'da çok zengin ve tanınmış bir iş adamının üniversite öğrencisi olan oğlu, PKK'ya katıldı. Elektronik Mühendisliği bölümünde okuyan gencin, Kandil dağına götürüldüğü bildirildi. Acılı baba oğlunu geri getirmek için Diyarbakır'a giderek, BDP milletvekilleriyle görüştü.

Üniversite öğrencisi gencin kendi isteği ile mi PKK'ya katıldığı yoksa örgütün basıksı ile mi, Kandil'e götürüldüğü bilinmiyor. Acılı baba Diyarbakır'a oğlu için seferber oldu ve BDP Diyarbakır milletvekili Nursel Aydoğan ile görüştü. Aydoğan bu görüşme konusnda şunları söyledi:

"Yaklaşık 20 gün önce Konya'dan zengin bir işadamı Diyarbakır'a geldi. Son derece zengin bir kişi, oğlu elektrik elektronik mühendisliğinde okuyor. Son sınıfta okulu bırakıp PKK'ya katılmış. Diyarbakır'a geldi, milletvekilleri ile görüşmek istedi. Kendisiyle ben görüştüm, oğlu için yardım istedi. Tekrar çocuğunu geri istiyor getirebilir miyim diyor"

KATILIM YÜZDE 60

Son dönemde üniversite öğrencileri arasında PKK'ya katılım oranının yüzde 60'lara çıktığını öne süren BDP milletvekili Aydoğan şöyle dedi:

"Böyle bir realite var, katılım daha da artacaktır. Son dönemde katılım üniversite öğrencileri düzeyinde yüzde 60 oranındadır. 1990'lı yıllarda katılım genellikle halk düzeyindeydi. Bakkal, kasap manav çırağı, köylü katılırdı. Ama 30 yıldan sonra gelinen noktada üniversite öğrencileri katılıyor. Metropollere gelenler artık orada Kürt kimliğinden dolayı ezilmenin farkına varmışlar. O yüzden katılımlar yüzde 60 düzeyindedir"