BIST 9.084
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,25
HABER /  GÜNCEL

Acılı baba: İçip önüme çıkanı döveceğim

Alkollü sürücünün çarpması sonucu ağır yaralanan çocuğun ailesi sürücünün serbest kalmasına isyan etti.

Abone ol

Adana'da kaldırımda telefonla oynarken alkollü sürücünün çarpması sonucu ölümle pençeleşen öğrencinin ailesi, sürücünün serbest bırakılmasına ateş püskürdü.

Edinilen bilgiye göre, kaza, Adana Çukurova ilçesine bağlı Güzelyalı Mahallesi Süleyman Demirel Bulvarı'nda 21 Ocak Çarşamba günü meydana geldi.

O.A.'nın (30) kullandığı otomobil, Süleyman Demirel Bulvarı yönüne giderken direksiyon hakimiyetinin kaybolması sonucu, İsmail Kulak Anadolu Lisesi önündeki kaldırımda cep telefonuna bakan 9. sınıf öğrencisi Toprak Özkale'ye (15) çarptı. Öğrenci çarpmanın etkisiyle sürüklenerek duvara çarptı. Öğrencinin yardımına çevredeki vatandaşlar yetişti.

Yaralanan öğrenci, okul görevlilerinin çağırdığı ambulansla Dr. Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Toprak Özkale, burada ilk müdahale yapıldıktan sonra yoğun bakımda tedavi altına alındı.
Bu arada çocuğa çarpan ve 211 promil alkollü olduğu ileri sürülün sürücü 1 gün gözaltında kaldıktan sonra adliyeye sevk edildi. Sürücü O.A. çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

"İÇİP ÖNÜME ÇIKANI DÖVECEĞİM"
Yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Toprak Özkale'nin babası Kutsal Özkale (47) sürücünün serbest kalmasına tepki göstererek, "Ben bugün sabaha kadar alkol alacağım sonra önüme geleni öldürene kadar döveceğim. Nasıl olsa cezası yok. Bu mu adalet böyle mi yapsın herkes böyle adalet olur mu? Benim oğlumun hayati tehlikesi var ama sürücü serbest bırakıldı" dedi.

"EVLADIMI ÖPMEYE KIYAMIYORUM"
Anne Meliha Özkale ise oğlunun kazada hiçbir suçu olmadığını, sürücünün 211 promil alkollü olduğunu belirterek, "Oğlum şimdi yoğun bakımda yatıyor iç kanama tehlikesi olduğu için konuşması bile yasak. Doktor hayati tehlikesi raporu verdi. Ancak bütün bunlara rağmen sürücü serbest kalmış. Sürücü bir gün gözaltına alındı sonra serbest kaldı. Ben buna anlam veremiyorum. Benim öpmeye kıyamadığım oğlumu alkollü bir sürücü ne hale getirdi, ancak cezası yok. Bunun neresi adalet. Benim oğlumun yarına çıkacağı ne malum. Ancak ben bunun peşine bırakmayacağım. Sonuna kadar gideceğim. Eğer o sürücü beni izlerse onu vicdanıyla baş başa bırakıyorum" diyerek gözyaşlarına boğuldu.