BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.426,31
HABER /  DÜNYA

Açıklama geldi! Yeni ordu kuruluyor

SMDK Başkan Yardımcısı Abdulrahman Mustafa, Fırat Kalkanı bölgesindeki sınır kapılarının ÖSO'dan alınıp SMDK'ya bağlı geçici hükümete teslim edileceğini söyledi.

Abone ol

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkan Yardımcısı Abdurrahman Mustafa, SGH temsilcileri, SGH Savunma Bakanlığı yetkilileri, ÖSO komutanları ve Türk askeri yetkililerin katılımıyla düzenlenen toplantılardan, Fırat Kalkanıbölgesinde yer alan sınır kapıları yönetiminin, Suriyeli muhaliflerin kurduğu ve Türkiye destekli Suriye Geçici Hükümeti (SGH) kontrolünde birleştirilmesi kararı çıktı.

Konuyla ilgili Sputnik'e konuşan SMDK Başkan Yardımcısı Abdulrahman Mustafa şunları söyledi: "Bölgedeki Azez ve Cerablus sınır kapısının geçici hükümete bağlanması konusunda anlaşmaya varıldı. Kapının güvenliğini geçici hükümete bağlı Savunma Bakanlığı sağlayacak. Kapının geliri konusunda ise çalışılıyor. Bu bir süreç. Kapıların profesyonel olarak yönetilmesi biraz zamana ihtiyaç var. Projeler gerekiyor. Resmi olarak Azez ve Cerablus dışında bir kapı yok. Kapıların geçici hükümete bağlanması olumlu bir adım."

'SİLAHLI GRUPLAR DA GEÇİCİ HÜKÜMETE BAĞLANACAK, DÜZENLİ ORDU SÜRECİ BAŞLAYACAK'

37 silahlı grubun da geçici hükümete bağlı Savunma Bakanlığı'na bağlanacağını aktaran Mustafa şöyle devam etti: "SMDK olarak geçen hafta Fırat Kalkanı bölgesinde olan 37 silahlı grupla bir araya geldik. Geçici hükümete bağlı Savunma Bakanlığı'na bağlanacaklar. Bu proje daha önce de vardı. Bu sefer tüm grupların liderleri toplantıya katıldı ve bu konuda mutabakata vardı. Fırat Kalkanı bölgesindeki gruplar 3'e ayrılacak: Sultan Murat kitlesi, Cephe Şemiye kitlesi ve Feylak kitlesi. Bu birinci aşama. Düzenli ordu gibi her şey kayıt altına alınacak. Düzenli orduya geçilme süreci başlatılmış olacak."