BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.422,30
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Açık Lise kayıtları başladı

Açıköğretim Lisesi'ne kayıtlar, 3 Şubat 2006 tarihine kadar halk eğitim merkezlerinde yaptırılabilecek.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Açıköğretim Lisesi'ne 2005-2006 Eğitim-Öğretim Yılı 2. Dönem Yeni Kayıt Yönergesi yayınladı.

Buna göre, dün başlayan kayıtlar, 3 Şubat 2006 tarihine kadar halk eğitim merkezlerinde yaptırılabilecek. 

Açıköğretim Lisesi'ne yeni kayıt yaptıracak öğrencilerin kayıt işlemlerine ilişkin açıklamaların yer aldığı kayıt ve öğrenim kılavuzu, bu dönem Açıköğretim Lisesi ile ilgili yapılan son değişiklikleri içermesinden dolayı baskının yetişmemesi nedeniyle internetten yayımlandı.

Adaylar, bu kılavuza Bakanlığın ''www.meb.gov.tr'' internet adresinden ulaşabilecekler. Açıköğretim Lisesi'nin sınavlarla ilgili bülteni de aynı adresli siteden yayınlandı. Adaylar, bu döneme mahsus olmak üzere Açıköğretim Lisesi bülteni ile kayıt ve öğrenim kılavuzunu internet adresinden temin edebilecekler.

KİMLER BAŞVURABİLECEK
     
Açıköğretim Lisesi'ne, lise ve yükseköğretim mezunları ile ara sınıflardan ayrılan öğrenciler ile ilköğretim veya ortaokul mezunları başvurabilecek.
      
Kayıt başvuru işlemi sırasında ilköğretim okulu veya ortaokul mezunu olarak müracaat eden adaylardan, ilköğretim okulu veya ortaokul diploması ya da denklik belgesinin aslı elden teslim alınacak. Lise ara sınıflardan gelen öğrenci adaylarından, tasdikname, tasdikname kayıp belgesi veya denklik belgesinin aslı elden alınacak. 
      
Lise ve yükseköğretim mezunları ile bu eğitim kurumlarından ayrılan adaylardan ise lise diplomasının onaylı örneği ve lise öğrenimi boyunca almış olduğu derslere ait not döküm belgesi istenecek. Ayrıca lise ara sınıflardan gelen öğrenci adaylarının belgeleri incelenecek ve ortaokuldan sorumlu dersi bulunan öğrenci adaylarının kayıtları kabul edilmeyecek. Lise ara sınıflardan başvuran öğrencilerin öğrenim belgelerinde önceki yıllara ait başarılı veya başarısız bütün notlarının olup olmadığı kontrol edilecek. Lise 3. sınıftan ayrılan öğrencinin lise 1 ve lise 2, lise 2. sınıftan ayrılan öğrencinin lise 1, lise 1. sınıfta iki yıl üst üste kalıp ayrılan öğrencinin en son öğretim yılına ait notlarının olup olmadığı kontrol edilecek ve devamsızlıktan sınıfta kalınmış ise öğrenim belgesinde elirtilmiş olması aranacak.
     
Ayrıca, lise 1. sınıfta iki yıl okuyarak sınıfta kalan öğrenci son öğretim yılında devamsızlıktan kalmış veya hiç not almamış ise aynı sınıfta bir yıl önce okuduğu notların yer aldığı belge istenecek.

KAYIT ÜCRETİ
     
Açıköğretim Lisesi'ne yeni kayıt yaptıracak öğrenci adayları, 60 YTL kayıt ücretini Ziraat Bankası veya Vakıflar Bankası'nın herhangi bir şubesinden T.C. kimlik numaralarını bildirerek yatıracaklar. Şehitlerin ve gazilerin birinci derece yakınlarından bu ücret alınmayacak.

Ayrıca, 2000 tarihinde MEB ile Adalet Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereğince, ceza infaz kurumları ile tutukevlerindeki hükümlü ve tutuklulardan Açıköğretim Lisesi'ne devam etmek isteyenlerden kayıt
harcı, sınav ücreti, kitap-yayın ve benzeri giderler alınmayacak.
     
     FOTOĞRAF
     
Kayıt yaptıran öğrenci adayından son 6 ay içinde ön cepheden çekilmiş, 4.5x6 ebadında, tanınmasına engel teşkil etmeyen 1 adet renkli vesikalık fotoğraf, halk eğitim merkezi müdürlüğünde görev yapan yetkili tarafından kontrol edilerek teslim alınacak.
     
Açıköğretim Lisesi tarafından gönderilen kesin kayıt listesinde ismi olan öğrencilere, 31 Mart 2006 tarihinden itibaren, halk eğitim merkezi müdürlüklerince ilgili ders kitapları, ders notları ile birlikte, onaylanarak preslenmiş ve üzerine bandrol yapıştırılmış kimlik kartı verilecek.