BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.497,16
HABER /  DÜNYA

Açık açık söyledi: 'Kürtler için kaçırılmayacak fırsat'

KERKÜK'e Kürt bayrağı çeken Kuzey Irak yönetimi bağımsızlık ilanı için tarihi de belirledi. Barzani'nin sağ kolu açık açık 'bu fırsatı kaçıramazdık' dedi ve bağımsız Kürdistan için tarihi verdi.

Abone ol

IRAK ve ortadoğudaki gelişmeler Kürtler'in bağımsızlık heveslerini doruğa tırmandırdı.Yıllardır fırsat kollayan Mesud Barzani fırsatını buldu ve düğmeye bastı. Kürtler bu sene bağımsızlık ilan edecekler. Açıklama da Barzani'nin sağ kolundan geldi.

KDP Sözcüsü Mahmud Muhammed, referandumunun bu yıl bitmeden gerçekleşeceğini ve 2017 yılında bağımsızlığın ilan edileceğini söyledi. Mesud Barzani ile KYB 2 Nisan'da bir görüşme yapmış ve o görüşmede 2 önemli karar almış. Bu kararlardan en önemlisi de bağımsızlık referandumunun 2017'de yapılması olmuş. Diğer karar da Kerkük'e Kürt bayrağı çekilmesiymiş.

AÇIK AÇIK SÖYLEDİ : BU FIRSATI KAÇIRAMAYIZ

Barzani'nin sitesi Rudaw'a konuşan KDP Sözcüsü Mahmud Muhammed 'bu fırsatı kaçıramazdık' deyip şunları söyledi;

-Önümüzde önemli fırsatlar var. Ortadoğu ve etrafımızdaki gelişmelerden aldığımız güç, atmosferin referandum için uygun olduğu hissini veriyor. Durumun bağımsızlığa doğru atım atılması için uygun olduğu ve fırsatın kaçırılmaması gerektiği ifade ediliyor.


TÜRKİYE VE İRAN NE DER: Türkiye ile sorunlarımız olmuştu ancak görüşmeler sonucu bize karşı duydukları endişeleri ortadan kaldırdık. Aynı şekilde İran'a güvence verebiliriz. Çünkü üç taraf arasında ortak menfaat söz konusu.

BAĞDAT İLE BAĞIMSIZLIĞI KONUŞACAĞIZ
-Bağdat'ın referandum ve Kürdistan'ın bağımsızlığıyla yakından ilgilidir. Onlarla görüşerek bağımsızlığın barış ve demokratik bir şekilde olmasını istiyoruz. İlerde Bağdat'la iki komşu olarak ortak menfaatlerimizi korumamız için bu süreç Çek - Slovakya'ya süreci gibi gelişecek. Çünkü gelecekte Bağdat'la birbirimize işimiz düşer ve birbirimize ihtiyacımız olacak. Bu yüzden herkesten önce Bağdat'la bu konuyu görüşeceğiz.