BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Açığa alınan öğretmenlerin listesi!

Açığa alınan öğretmenler isim listesi mebbis.meb.gov.tr sistemine yüklendi. 2 bin 800 öğretmen açığa alındı. Aciga alinan oğretmenler FETÖ bağlantıları ispatlanırsa ihraç edilecekler.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı, FETÖ soruşturması kapsamında 2 bin 800 öğretmeni daha açığa aldı. Bakanlık, öğretmenlere duyuruları MEBBİS sistemi üzerinden yaptı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası sayısal olarak en fazla açığa alma işleminin yapıldığı Milli Eğitim Bakanlığı, FETÖ soruşturması kapsamında akşam saatlerinde 2 bin 800 öğretmenin daha açığa alındığını duyurdu.

AÇIĞA ÖĞRETMENLERİN İSİM LİSTESİ
Açığa alınan öğretmenlerin isimleri MEBBİS'e yüklendi. Öğretmenler durumlarını Milli Eğitim Bakanlığı'nın MEBBİS sistemi üzerinden öğrenebilecekler.

ÖĞRETMENLERİN AÇIĞA ALINMA GEREKÇESİ BYLOCK

MİT'ten gelen Bylock listesine göre açığa alınan öğretmenlerin listelerinin illere de gönderildiği belirtildi. 2800 kişilik liste ile birlikte , FETÖ'den hakkında işlem yapılan öğretmen sayısı 40.000 oldu. Milli Eğitim Bakanlığına ve diğer Bakanlıklara Bylock listeleri geldikçe açığa almaların ve ihraçların devam edeceği kaydedildi.

İLLERDEKİ FETÖ GÖZALTILARI

AKSARAY
Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce görevden uzaklaştırılan ve "Bylock" programı kullandıkları tespit edilen 5'i kadın 17 öğretmen hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından il merkezinde 17 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 15 öğretmen gözaltına alındı. Haklarında yakalama kararı çıkarılan ve adreslerinde bulunamayan 2 öğretmenin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

SAMSUN
Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri bugün FETÖ/PDY soruşturması kapsamında öğretmenlere yönelik operasyon gerçekleştirdi. Daha önce kapatılan Aktif Eğitim-Sen üyesi olan, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bir süre önce görevden uzaklaştırılan ve ihraç edilen 45 öğretmen, 250 polisin 55 adrese yapıtığı eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı.

GAZİANTEP
Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı kurumlarda öğretmen olarak görev yapan ve örgütün şifreli haberleşme sistemi ByLock'u kullandığı tespit edilen 25 öğretmen polis ekiplerince gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından "terör örgütüne üye olmak" suçundan adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

KONYA
Konya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu değerlendirilen ve "Bylock" programını yoğun şekilde kullananların bulunduğu "kırmızı liste"de yer aldığı belirtilen 47 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonda, 24 şüpheli gözaltına alındı.

MUĞLA
Muğla'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamındagözaltına alınan 8 öğretmenden 5'i tutuklandı. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Yatağan ve Köyceğiz ilçelerinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 8 öğretmenin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünün ardından Muğla Adliyesine sevk edilen zanlılardan 5'i tutuklandı, 3'ü adli kontrol şartıyla salıverildi.

SAKARYA
Sakarya’da Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik operasyon devam ediyor. Soruşturma kapsamında kamudan ihraç edilen 12 öğretmen, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince gözaltına alındı. Şahıslar emniyetteki işlemlerinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.