BIST 9.120
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.326,20
HABER /  GÜNCEL

Açığa alınan öğretmenlere Bylock'tan gözaltı şoku

FETÖ soruşturmasında açığa alınan 43 öğretmen Bylock programı yüzünden gözaltına alındı. Kahramanmaraş'ta yapılan operasyon 4 ile yayıldı.

Abone ol

Açığa alınan öğretmenler şimdi de bylock şoku yaşıyor. 22 ile yayılan operasyon çerçevesinde çok sayıda öğretmen gözaltına alınıyor.

İllerdeki öğretmen gözaltılarına dair ilk haberler Kahramanmaraş'tan geldi. Maraş merkezli öğretmen operasyonu Adana, Mersin ve Osmaniye illerini kapsıyordu.

Eş zamanlı yürütülen operasyonda toplam 43 öğretmen gözaltına alındı. Öğretmenlerden 10'unun cep telefonlarında yapılan incelemede şifreli mesajlaşma sistemi "ByLock" uygulamasını kullandıkları belirlendi.

Şüpheliler, Necip Fazıl Şehir Hastanesi Yörükselim Ek Hizmet Binasındaki sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. Firari 7 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

22 İLDE 24 ÖĞRETMEN GÖZALTANDI

Gaziantep merkezli 22 ilde de bylock operasyonları vardı. Şifreli yazışma programı "Bylock" kullandıkları belirlenen 24 öğretmene operasyon düzenlendi. Gaziantep'te 9 şüpheli, diğer illerde de 15 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.