BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.335,50
HABER /  GÜNCEL

Acı haberler peş peşe geliyor Van Hakkari ve Adana

Çukurca'da yaşanan çatışmada 1 asker şehit olurken, 6 asker yaralandı. Van'daki çatışmada 4 korucu şehit düştü, 4 korucu yaralandı. Viranşehir'deki hain saldırıda yaralanan özel harekatçı polis, 12 günlük yaşam savaşını kaybeti.

Abone ol

Acı haberler üst üste gelmeye başladı. Hakkari ve Çukurca'da çıkan çatışmalarda 4 güvenlik görevlisi şehit olurken, 9 güvenlik görevlisi de yaralandı.

Öte yandan, 21 Ağustos'ta Viranşehir'de meydana gelen terör saldırısında yaralanan Özdemir, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

İLK ACI HABER ÇUKURCA'DAN GELDİ 

Günün ilk çatışma ve şehit haberi Hakkari Çukurca'dan geldi. Hakkari merkeze bağlı Oğul, Şine Dağı ve Çukurca ilçesine bağlı Kazan vadisinde terör örgütü PKK'ya yönelik hava destekli operasyon başlatıldı. Çukurca'nın Uzundere, Perinçek, Seni Tepe, Kala Tepe ve Dağbaşı bölgelerinde gece yoğunlaşan operasyonda teröristlerle yer yer sıcak temas sağlandı.

1 ASKER ŞEHİT OLDU, 20 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Teröristlerin açtığı ilk ateşle 1 asker şehit olurken, 6 asker yaralandı. Şehit askerin uzman çavuş Kadir Çelebi olduğu açıklandı. Çatışma bölgelerine Sikorsky helikopterlerle özel takviye ekipler indirilirken, taarruz helikopterleri de teröristlerin kaçış noktalarını ateş altına aldı. Savaş uçakları da belirlenen iki hedefi vurdu. Hava destekli operasyonda ilk belirlemelere göre 20'den fazla PKK'lı terörist ölü ele geçirildi.

ÇUKURCA KIRSALINI F 16'LAR BOMBALADI

TSK tarafından, Çukurca kırsalına Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarıyla üç defa hava harekatı düzenlendiği, bir teröristin etkisiz hale getirilerek ele geçirildiği, beş Doçka mevzii ve içerisinde teröristlerin barındığı iki mağaranın imha edildiği bildirildi.

BİR ÇOCUK BABASIYDI

Çukurca ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Piyade Uzman Çavuş Kadir Çelebi'nin acı haberi ailesine ulaştı. Kayseri 1. Komando Tugayı'ndan geçici görevle Hakkari'ye gittiği öğrenilen Kadir Çelebi'nin evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi.

Aslen Yozgatlı olan Kadir Çelebi'nin eşine Kayseri TOKİ Demokrasi Mahallesi'ndeki evinde acı haber ulaştırıldı.

VAN'DAKİ ŞEHİT SAYISI 4'E YÜKSELDİ

İkinci çatışma haberi Van'dan geldi. VAN'ın Çaldıran İlçesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında dün çıkan ve 1 asker ile 1 geçici köy korucusunun şehit olduğu çatışmalarda, 2 köy korucusu daha şehit oldu. Çaldıran'da devam eden operasyonda şehit sayısı 4'e yükseldi.
Şehitlerin isimleri :

Murat Kasım (uzman çavuş)
İhsan Taş (korucu)
Mehmet Aladağ (korucu)
Muzaffer Aladağ (korucu)

YARALI POLİS 12 GÜNLÜK YAŞAM SAVAŞINI KAYBETTİ

Öte yandan 21 Ağustos tarihinde Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki terör saldırısında yaralanan özel harekat polisi Gökhan Özdemir, Adana'da tedavisinin sürdüğü hastanede şehit düştü.

Viranşehir'de zırhlı polis aracının geçişi sırasında yola önceden döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu, bir polis şehit olmuş, 3 polis yaralanmıştı.