BIST 9.681
DOLAR 32,52
EURO 34,81
ALTIN 2.423,58
HABER /  GÜNCEL

Acemi kasaplar bayramda hastanelik!

Yurdun çeşitli yerlerinde kurban kesmeye çalışırken 512 kişi yaralandı. Yaralılardan biri üzerine boğa düşmesi sonucu yaralandı.

Abone ol

Yurdun çeşitli yerlerinden kurban kesmeye çalışırken yaralanan 512 kişi, hastaneye başvurdu.

Kocaeli'de kurban kesimi sırasında çeşitli yerlerinden yaralanan 33 kişi Kocaeli Devlet Hastanesine, 8 kişi ise SEKA Devlet Hastanesine müracaat etti.

Yaralanan 41 acemi kasabın bir bölümü ayaktaki tedavisinin ardından taburcu edilirken, bazıları da genel cerrahi ve ortopedi servislerine gönderildi.

Kesmeye çalıştığı boğanın üzerine devrilmesi sonucu sol bacağı kırılan bir kişi de Kandıra Kazım Dinç Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından Kocaeli Devlet Hastanesine sevk edildi.

Kurban keserken yaralananlardan Tezcan Tekindal, hayvanı çevirmeye çalıştığını, bu sırada bıçakla elini kestiğini söyledi.

Kurbanlık hayvanın başıyla vurması sonucu yeğeninin omuriliği zedelenen Ahmet Şahin ise yeğeni Halil İbrahim Bingül'e kurbanlıklarını usta kasabın kesmesini tavsiye ettiğini ancak dinletemediğini belirtti.

Öğleden önce genelde yaralanan erkeklerin hastanelere geldiğini belirten yetkililer, öğleden sonra da kurban etlerini doğrarken yaralanan kadınların gelebileceğini tahmin ettiklerini söyledi.

Öte yandan, kurban için aldığı hayvanı kaçıran bazı vatandaşlar polisi arayarak yardım istedi.

SİVAS

Sivas'ta Mustafa Karslı (75), kurban kesimine başladığı sırada rahatsızlandı. Yakınlarının yardımıyla Numune Hastanesine getirilen Karslı'nın beyin kanaması geçirdiği belirlendi.

Karslı, ilk müdahalenin ardından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edildi.

Öte yandan, Hilmi Özdemir'in (80) üzerine keseceği tosun düştü. İbrahim Uyumaz'ın ise kurban kestiği sırada eline dolanan ip, bir parmağının kopmasına neden oldu.

Özdemir ve Uyumaz, ilk müdahalelerinin ardından CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edildi.


DENİZLİ

Denizli'de kurban kesimi sırasında yaralanan 110 kişi, hastanelerin acil servislerine geldi. 

Hastanelere ve sağlık kuruluşlarına el, parmak ve ayak kesiği nedeniyle başvuranların sayısı 110'a ulaştı.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de kurban keserken yaralanan 47 kişi Eskişehir Devlet Hastanesine, 28 kişi hastanelere başvurdu.

Yaralanan 80 kişinin büyük bölümünün, ilk kez hayvan kesmeye çalıştıklarını söyledikleri öğrenildi.

ERZURUM, KARS, ERZİNCAN, ARDAHAN, IĞDIR VE BİNGÖL

Erzurum, Kars, Erzincan, Ardahan, Iğdır ve Bingöl'de kurban keserken yaralanan toplam 66 kişi, hastanelere müracaat etti.

Erzurum'daki Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesinde 9, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 10 ve Palandöken Devlet Hastanesinde 7 kişi olmak üzere 26 kişiye acil servislerde gerekli müdahale yapıldı.

SAMSUN

Samsun'da bayram namazı sonrasında kurbanlarını kesmek isterken yaralanan 52 kişi, Samsun Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma, Samsun Gazi Devlet ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerine geldi.

Kesim sırasında elini, kolunu ve bacağını kesmeleri sonucu yaralanan acemi kasaplar, ayaktaki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

ADAPAZARI

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde kurban keserken yaralanan 18 kişiye, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde müdahale edildi.

RİZE

Rize'nin Çayeli ilçesi Çilingir köyünde oturan Ahmet Balcı (62), kurban kestikten sonra kalp krizi geçirdi.

Yanındakiler tarafından Çayeli İsakoğlu Devlet Hastanesine kaldırılan Balcı, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.