BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.504,45
HABER /  GÜNCEL

Acemi elçi gidiyor! İşte yerine gelecek isim

AK Parti'li yöneticilerin sık sık eleştirilerini hedefi olan ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ülkesine dönüyor.

Abone ol

“İfade ve basın özgürlüğü ihlalleri” ile “uzun tutukluluk” konusunda hükümeti eleştiren ifadeleri nedeniyle Erdoğan’ın “acemi elçi” diye nitelendirdiği ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone önümüzdeki aylarda ülkesine dönüyor.

ABD'nin büyükelçi değişikliğiyle ilgili son kulis bilgilerini Cumhuriyet si yazarı , bugünkü köşesinden aktardı.

Yazısına 'Acemi Elçi' dönüyor ara başlığını atan Çakırözer, ABD Ankara Büyükelçisi'nin uzun bir süredir Washington yönetimine "Yerime birini bulun" mesajı gönderdiğini yazdı. 

İşte o bilgiler...

"...Ricciardone’nin emeklilik planları yaptığı ve Washington’a son dönemde birkaç kez “Artık yerime birini bulun” mesajı gönderdiği belirtiliyor. Ricciardone’nin yerine gelecek isim de belli oldu:

Son dakikada bir sürpriz olmazsa ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin özel kalem müdürü John Bass yeni Ankara büyükelçisi olacak. 

OBAMA'NIN MASASINDAKİ İSİM

İsmi Obama’nın masasında onay bekliyor. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin özel kalem müdürü olan Bass hem bakanlık bürokrasisi hem de Beyaz Saray ve Ulusal Güvenlik Konseyi arasında koordinasyonu sağlayan önemli bir isim. 2009-2012 arasında ABD’nin Tiflis Büyükelçiliği görevini yürüten Bass, daha önce de Bağdat’ta görev yaptı. Eski ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney ve eski ABD Dışişleri müsteşarlarından Strobe Talbott ile de yakın çalıştı.