BIST 9.133
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,52
HABER /  GÜNCEL

AB'nin en işsiz ülkesi

AB ülkelerinde işsizliğin en fazla olduğu ülke belli oldu

Abone ol

Avrupa Birliği (AB) İstatistik Kurumu Eurostat'ın açıkladığı 2010 yılı verilere göre, AB ülkelerinde işsizliğin en fazla olduğu 10 bölgeden 6'sının İspanya'da olduğu görüldü.

AB'de işsizliğin en fazla olduğu 10 bölgeden 6'sı İspanya'da İşsizlik oranının yüzde 22 düzeylerinde olduğu ve 5 milyondan fazla işsizin bulunduğu İspanya, AB ülkeleri içinde işsizliğin en ciddi olarak yaşandığı ülkelerin başında geliyor.

Eurostat'a göre, Fransa'nın Reunion adası yüzde 28,9 ile AB içinde en fazla işsizliğin olduğu bölgelerde ilk sırayı alırken, İspanya'nın Kanarya Adaları da yüzde 28,7 ile hemen arkasından geldi. Sıralamada, Fas topraklarında olup İspanya'ya bağlı olan Ceuta ve Melilla kentleri ile İspanya'nın Endülüs, Murcia, Valencia, Extremadura, Castilla-La Mancha özerk bölgeleri de yüzde 23'ler düzeyindeki işsizlik oranı ile üstlerde yer aldı.

AB içinde işsizlik oranının en az olduğu bölgeler ise Avusturya (Tirol yüzde 2,8-Salzburg yüzde 2,9), Hollanda (Zeeland yüzde 2,7) ve İtalya'da (Bolzano yüzde 2,7) gösterildi.