BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,90
HABER /  GÜNCEL

Ablam çalışamaz katliamı

Ablasının eniştesinden ayrılmasına öfkeliydi. Kantinde çalışmasına karşı çıkan gencin ailesiyle tutuştuğu kavga felaketle sonuçlandı.

Abone ol

Adana'da ablasının çalışmasını istemeyen bir şahıs, tartıştığı annesini, ablasını ve kardeşini bıçaklayarak öldürdü. Polis kayıplara karışan katil zanlısı genç ile onu azmettirdiği ileri sürülen eniştesinin peşinde.

EŞİNDEN AYRILMIŞ BABA EVİNE DÖNMÜŞTÜ

Olay, saat 01.00 sıralarında 100. Yıl Mahallesi, 85289 Sokak, Eda Apartmanı'nda meydana geldi. İddiaya göre, eşi Beycan Zümrütyaprak'la (36) yaşadığı sorunlar yüzünden ailesinin evine yerleşen Hanife Zümrütyaprak, (32) Kız Lisesi'nin kantininde çalışıyordu.

KANTİNDE ÇALIŞMASINI İSTEMEDİ

Eşinden ayrılıp yanlarına yerleşen ablasının çalışmaması gerektiğini savunan Hüseyin Adıyaman (19), eve gelerek ablası ile tartışmaya başladı. Abla Hanife Zümrütyaprak, ne kadar anlatsa da kardeşini ikna edemedi ve tartışma kavgaya dönüştü.

Bunun üzerine öfkeli genç, eline geçirdiği bıçağı ablasına doğru sallamaya başladı. Adıyaman, kendisini durdurmak isteyen annesi Fatma Adıyaman'ı (55) ve kardeşi Bahar Adıyaman'ı (17) bıçakla ağır yaraladı.

Anne Fatma Adıyaman, aldığı bıçak darbeleriyle olay yerinde hayatını kaybederken, Hanife Zümrütyaprak ve Bahar Adıyaman ağır yaralı olarak farklı hastanelere kaldırıldı. Ancak sağlık görevlilerinin çabaları, iki kız kardeşin hayata tutunması için yeterli olmadı. Zümrütyaprak ve Adıyaman ile annelerinin cenazeleri Adana Adli Tip Kurumu morguna getirildi.

Polis, olaydan sonra kaçan zanlı Hüseyin Adıyaman ve azmettirdiği iddia edilen Beycan Zümrütyaprak'ın yakalanması için çalışma başlattı. Olay ile ilgili soruşturma sürüyor.

YAKALANAN KADINLARDAN İLGİNÇ SAVUNMA

[PAGE]

Fatih’deki bir diskoda fuhuş pazarlığı yapıldığı ihbarı üzerine polis, 22’si kadın toplam 31 kişiyi gözaltına aldı.

Emniyete getirilen kadınlar yüzlerini gizlemeye çalışırken, "Diskoda oynarken gözaltına alındık. Fuhuş için değil, gezmeye geldik" dedi.

Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Kumar Büro Amirliği’ne bağlı ekipler, Aksaray’daki diskoda fuhuş pazarlığı yapıldığı ihbarı üzerine saat 03.00 sıralarında harakete geçti. Müşteri gibi davranan sivil polisler, kadınlarla fuhuş için pazarlık anlaştı. Bu sırada dışarıda bekleyen diğer polisler baskın yaptı.

Polisler, aralarında Türmenistan, Rus, ve Moldovya uyruklu 22’si kadın 31 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar sağlık kontrollerinin ardından Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Yüzlerine gizlemeye çalışan kadınlar basın mensuplarına, "Diskoda oynarken gözaltına alındık. Fuhuş için gelmedik. Turist olarak İstanbul’u gezmeye geldik" dedi.

KÜÇÜK HIRSIZ BALTAYI TAŞA VURDU

[PAGE]

Samsun'da hırsızlık suçundan 100'e yakın suç kaydı bulunan 12 yaşındaki kız, Hırsızlık Bürosu'ndan emekli polisin ablasının cüzdanını çalınca yakayı ele verdi.

Edinilen bilgiye göre, İlkadım ilçesi İstiklal Caddesi'nde bir giyim mağazasında alışveriş yapan Muteber Özbayrak'ın (59) çantasından içinde kimlikleri ve 450 TL parası bulunan cüzdanı çalındı. Cüzdanının çalındığını fark eden Muteber Albayrak, durumu emekli polis olan kardeşi Hüseyin Özbayrak'a (53) haber verdi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu'nda 12 yıldır görev yaptıktan sonra 10 ay önce yaş haddinden emekli olan Hüseyin Özbayrak, daha önce birçok kez aynı suçtan yakaladığı 12 yaşındaki H.Ö.'yü bu kez de ablasının cüzdanını çaldığı için yakalayıp, eski mesai arkadaşlarına teslim etti.

Görev yaptığı süre içinde Mecidiye Caddesi'nde çalışan ve yankesici ile dolandırıcılara nefes aldırmayan Hüseyin Özbayrak'ın ablasının cüzdanını çalan hırsızlık zanlısı küçük kız baltayı taşa vurmuş oldu. Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan H.Ö., cüzdanı çalınan Muteber Özbayrak tarafından da teşhis edildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

SEVGİLİSİNİ DE PAZARLIYORDU

[PAGE]

Kahramanmaraş'ta evde mahsur kalan bir çocuğu kurtarmak için kapıyı kırıp içeri giren polis, masada 113 gram esrar buldu, operasyon sırasında 17 yaşındaki bir kız da, ev sahibi kadının kendini erkeklere pazarladığını ileri sürdü. Çocuk kurtarmak için yola çıkan polis, esrar ve uyuşturucu çetesinin 6 üyesini gözaltına aldı.

Şiddetli yağmurun yaşandığı gece, 4 yaşındaki bir kız çocuğun evde mahsur kaldığı ihbarı üzerine, polis harekete geçti. Kötü şartları göz önünde bulundurarak çocuğa yardıma giden polis, ihbarda belirtilen eve geldi. Uzun süre kapıyı çalarak içerdekilere seslenen polis, daha sonra alınan izinle kapıyı kırarak eve girdi. Adı açıklanmayan küçük çocuğu ağlarken bulan polisin, salondaki masanın üzerindeki poşet dikkatini çekti. Yapılan incelemede poşette 113 gram esrar olduğu anlaşıldı.

Bunun üzerine olay yerine gelen takviye ekiplerle beraber evi arayan polisin dikkatini, dışarıda kendilerini izleyen 17 yaşındaki H.Y. çekti. Polis, tedirgin tavırlar sergileyen genç kızla sohbet etti. Genç kız, evde yaşayan ve ağlayan kızın annesi 33 yaşındaki Nuray G. ile sevgilisi 29 yaşındaki Fatih B.’nin kendisini para karşılığından erkeklere pazarladığını iddia etti. Fatih B.’nin aynı zamanda sevgilisini de pazarladığını ileri sürdü.

Bu bilgi üzerine operasyonu derinleştiren polis, Fatih B. ve Nuray G.’yi gözaltına aldı. Şüphelilerle birlikte hareket ettiği belirlenen 33 yaşındaki Rıza B., 35 yaşındaki Mehmet Ç., 28 yaşındaki Süleyman H. ve 45 yaşındaki Adnan Ç. de yakalandı. Şüpheliler ifadelerinin ardından sevk edildikleri Cumhuriyet Savcılığı tarafından serbest bırakıldı. Küçük kız çocuğu da an nesine teslim edildi.

PARTİNİN İLÇE BAŞKANI DOLANDIRICILIKTAN TUTUKLANDI

[PAGE]

İzmir polisinin kredi kartı dolandırıcılığı şebekesine yönelik 6 ilde düzenlediği operasyonda, eski Türkiye Partisi Karşıyaka İlçe Başkanı olan şebeke elebaşısı tutuklanırken, 16 kişi serbest bırakıldı.

Uluslararası kredi kartı dolandırıcılığına yönelik çalışma yürüten İzmir Bilişim Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Rus hackerlardan aldıkları kredi kartı bilgilerini kullanarak çeşitli cihazlarla sahtelerini yapan 20 kişilik şebekeye yönelik dün İzmir, Ankara, Sakarya, Kayseri, Aydın ve Muğla'da eşzamanlı büyük bir operasyon düzenlemişti.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde işlemleri tamamlanan 20 zanlı adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 3'ü savcılığın talimatıyla serbest bırakılırken, aralarında çete lideri S.Ö.'nün (43) de bulunduğu 17 kişi ise tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Nöbetçi mahkemede hakim karşısına çıkan 17 şüpheliden eski Türkiye Partisi Karşıyaka İlçe Başkanı olan şebeke elebaşısı S.Ö. tutuklanırken, 16 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Savcılığın bu karara pazartesi günü itiraz ederek, zanlıların tutuklanmalarını talep edeceği öğrenildi.

Zanlıların, en az 550 bin TL'lik dolandırıcılık yaptıkları belirtiliyor.

KARDEŞİ NİŞANLISI İLE KAVGA ETTİ OLAN AYIRMAK İSTEYEN ABİSİNE OLDU

[PAGE]

Bursa'da bardan döndükten sonra nişanlısıyla tartışan bir kişi, kavgayı ayırmak isteyen ağabeyini 10 bıçak darbesi ile yaraladı.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Osmangazi ilçesi Yahşibey Mahallesi Çıkıntı Sokak Gonca Apartmanı'nda meydana geldi. İddiaya göre nişanlısı Hicran E. (20) ile bara giderek eğlenen Ersen Ç. (25), barda karşılaştığı kız arkadaşları ile bir süre sohbet etti. Buna sinirlenen Hicran E. ile arasında çıkan tartışmanın büyümesini istemeyen Ersen Ç., nişanlısını alarak ağabeyinin kaldığı eve götürdü.

Ancak tartışma evde de devam etti. Kavganın büyümesi üzerine Ersen Ç. yumrukla evin camını kırdı. Bu sırada odasında uyuyan ağabeyi Ersin Ç. (34), camın kırıldığını duyunca uyanıp tartışan gençlerin yanına geldi. Kardeşinin ve nişanlısının kavga ettiğini gören ağabey, kavgayı ayırmak istedi ancak başarılı olamadı.

Sinirlerine hakim olamayan Ersen Ç., mutfaktan aldığı ekmek bıçağı ile ağabeyini sırtından, elinden, kolundan, göğsünden ve ayak bileğinden yaraladı. Bıçağı 10 defa ağabeyine saplayan zanlı, nişanlısına ise herhangi bir zarar vermedi. Kanlar içinde kalan ağabey, olay yerine gelen ambulansla Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede ilk tedavisi yapılan ve ameliyata alınan Ersin Ç.'nin hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

Hastaneye gelen zanlının nişanlısı Hicran E.'nin soğukkanlı tavırları ise dikkat çekti. Hicran E., ifadesinde ikisinin de alkollü olduğunu ve nişanlısının kavgayı ayırmak isteyen ağabeyini bıçakladığını söyledi. Ağabeyini bıçakladıktan sonra polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Ersen Ç. ise ifadesi alınmak üzere karakola getirildi. İfadesinde pişman olmadığını söyleyen genç, kendisini görüntülemek isteyen basın mensuplarına saldırdı.

Evde araştırma yapan olay yeri inceleme ekipleri, kanlı ekmek bıçağı ve cam kırıkları tespit etti. Zanlının ifadesinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.