BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.497,16
HABER /  GÜNCEL

Abisinin sesiyle kardeşini dolandırdılar

Marmaris'te bir restoranda çalışan Cahit Ceylan, kendisini telefonla arayarak polis gibi tanıtan kişilerce dolandırıldığını iddia etti.

Abone ol

Telefonda abisinin sesin montajlayan dolandırıcılar, dinlettikleri kişiden 15 bin lira aldılar.

Armutalan Mahallesi Yunus Nadi Caddesi'ndeki bir restoranın mutfak kısmında çalışan 32 yaşındaki Ceylan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendisini polis olarak tanıtan bir kişinin, cep telefonundan arayarak, kimliği kullanıp adına telefon ve kredi kartları çıkarıldığının tespit edildiğini söylediğini anlattı.

BANA AMCAOĞLU DE KİMSE ANLAMASIN

Telefondaki kişinin, kartları kullananları yakalamak için vereceği hesap numarasına para yatırmasını istediğini belirten Ceylan, "Herkesin şüpheli olabileceğini ve bundan dolayı dikkat çekmemek için kendisinine 'Komiserim' olarak değil, 'Amcaoğlu' olarak hitap etmemi istedi" dedi.

Dolandırıcıların kendisini ikna etmek için telefonu ağabeyine vermiş gibi yaptıklarını da ifade eden Ceylan, şöyle konuştu:

ABİSİNİN SESİNİ KAYDEDİP MONTAJLAMIŞLAR

"Ağabeyim telefonda 'Bankaya git, parayı yatır' dedi. Bunun üzerine ikna olarak 15 bin lirayı bankadan çekerek söyledikleri hesap numarasına yatırdım. Ancak daha sonra ağabeyim benimle telefonla konuşmadığını söyledi. Dolandırıcılar daha önce birkaç kez ağabeyimle de telefon görüşmesi yapmışlar. Bu sırada sesini kaydedip, montajlayarak bu ses kaydını beni ikna etmek için kullandıklarını anladım."

Ceylan, dolandırıldığını anlayınca hemen polise başvurduğunu, polisin araştırmalarını sürdürdüğünü kaydetti. İlk defa böyle bir şeyin başına geldiğine değinen Ceylan, vatandaşlara tanımadıkları telefon numaralarına cevap vermemeleri tavsiyesinde bulundu.

Cahit Ceylan, dolandırıcılara kaptırdığı 15 bin lirayı 3 yıl boyunca çalışarak kötü günler için biriktirdiğini sözlerine ekledi.