BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,05
ALTIN 2.324,97
HABER /  DÜNYA

ABD'ye taşınan Hakan Şükür'den flaş açıklama

Hakan Şükür geçen yıl ABD'ye taşındığı ortaya çıktı. Gülen Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen Şükür, 'Türkiye'ye dönecek misiniz' sorusuna yanıt verdi.

Abone ol

Geçen yıl ABD'ye taşındığı ortaya çıkan eski futbolcu ve AK Parti eski milletvekili Hakan Şükür, San Francisco şehrinde yaşadığını belirterek, "Projelerimi hayata geçirince Türkiye'ye geri döneceğim" dedi.

İTALYAN KANALINA KONUK OLDU

İtalyan devlet kanalı RAI 3'te dün akşam yaklaşık 2 buçuk saat süren "L'Erba dei Vicini (Komşunun Çimi)" adlı programda, İtalya ve Türkiye arasındaki benzerlikler ya da üstünlükler ele alındı.

Bu kapsamda spor alanında İtalyanların yakından tanıdığı, Torino, Inter ve Parma takımlarında oynamış olan Hakan Şükür de bir video bağlantı ile programa konuk oldu.

ŞİMDİ SAN FRANCİSCO'DA YAŞIYOR

Programın sunucusu Beppe Severgnini, ABD'nin San Francisco şehrinde yaşadığını belirttiği Hakan Şükür'ü "İtalya'da tanınan bir futbolcu. AKP'den milletvekili seçildi, ancak 2013'te istifa etti. Twitter'da paylaştığı iletiler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hoşuna gitmiyordu. Şimdi ise San Francisco'da yaşıyor" diye tanıtırken, Şükür'e "Orada ne yapıyorsunuz?" diye sordu.

Hakan Şükür ise, "Çocuklarımın eğitimi ve bir spor akademisi için, güzel projeler için buradayım. Aynı zamanda İngilizce de öğreniyorum. Projelerimi hayata geçirince Türkiye'ye döneceğim" sözleriyle karşılık verdi.

"İSTEDİĞİNİZ ZAMAN TÜRKİYE'YE DÖNEBİLİR MİSİNİZ?"

Severgnini ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaşadığı sorunları kastederek, "Yani istediğiniz zaman Türkiye'ye dönebilir misiniz?" sorusunu Şükür'e yöneltti.

HER SEKTÖRE YÖNELİK BASKI VAR

"Türkiye'deki problemleri anlatmak bir programa sığmaz" diye karşılık veren Şükür ise şöyle devam etti:

"Türkiye'de birçok alanda özgürlük sorunu olduğu gibi sporda da var. Her sektöre yönelik baskı var. Ben bu nedenle istediklerimi yapabilmek için buraya geldim. Evet o tweetleri attım ve bu iletilerinizden dolayı Türkiye'de farklı yorumlar çıkartılıp, mahkemelere de düşebiliyorsunuz.
Bu nedenle buraya gelmeye karar verdim. Burada hem kendimi geliştiriyorum hem de sportif projelerimi hayata geçirmek için çalışıyorum."

TÜRK FUTBOLU TUTKULUDUR

Şükür, "Türk futbolunu nasıl tanımlarsınız, şiddetli, tutkulu?" sorusuna ise, "Şiddetli diyemem, daha ziyade tutkulu. Türkiye'de futbol dünyasında yönetim hataları var, politika müdahalesi var ve bu ambiyansı oldukça değiştiriyor. Politika ne yazık ki dünyanın her yerinde bu popülist alanı kullanmaya çalışıyor" diye karşılık verdi.