BIST 9.446
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.497,31
HABER /  GÜNCEL

ABDye kim umut verdi?

1 Mart Tezkeresi'ne yönelik polemik büyüyor. Erdoğan'ın Dışilişkiler Danışmanı Bağış, Bölükbaşı'na şu yanıtı verdi.

Abone ol Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Diş İlişkiler Danışmanı ve AKP İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, Deniz Bölükbaşı'nın 1 Mart Tezkeresi ile ilgili iddialarına yanıt verdi.

Bağış, iddialara göre ne kendisinin de Cüneyd Zabzu'nun ABD'ye umut vermediklerini, bir umut verildiyse bunu ancak bu müzakereleri yürüten Deniz Bölükbaşı'nın verdiğini ileri sürdü.

Bağış, TV 8'de bugün yayınlanan "Erkan Tan'la Başkent'ten" programında güncel konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

"BÖLÜKBAŞI SİYASİ PROPOGANDASI UĞRUNA SUÇ İŞLİYOR"

22 Temmuz seçimleri için milletvekili aday adayı olan ve büyükelçilik görevinden istifa eden Deniz Bölükbaşı'nın 1 Mart Tezkeresi için yapılan müzakerelerde Başbakan'ın danışmanlarından Egemen Bağış ve Cüneyd Zapsu'nun "arka plan(back channel)"  diplomasisi uyguladıkları ve ABD'ye umut verdikleri şeklindeki iddialarına cevap olarak şunları söyledi:

"Deniz Bölükbaşı marjinal bir siyasi partiden aday adayı olan ve kendisini partisine beğendirebilmek için siyasi propagandasını başlatan biridir. O nedenle Dışişleri Bakanlığı mensubu olduğu dönemde kendisine tevdi edilen bilgi ve belgeleri çarpıtarak seçim kampanyasında kendisine malzeme yapmaktadır.

UMUT VEREN VARSA O KİŞİ BÖLÜKBAŞI'DIR

Ortada hükümetimizin vermiş olduğu umut falan yoktur. Söz konusu olan kararlaştırılmış fiili geçişin hukuki belgesinin teknik müzakereleridir. Dolayısıyla eğer böyle bir umut verildiyse bunu ancak bu müzakereleri yürüten Deniz Bölükbaşı vermiştir."

Bağış, Bölükbaşı'nın kendi siyasi propagandası uğruna suç işlediğini, bu konuda kendisinin de konuşacak birçok şeyi olduğunu, fakat ülkesini sevdiği için susmayı tercih ettiğini söyledi.

Hürriyet